De vrijwilligers van de VVV Doetinchem werden bedankt door wethouder Henk Bulten. Foto: PR
De vrijwilligers van de VVV Doetinchem werden bedankt door wethouder Henk Bulten. Foto: PR (Foto: )

VVV Doetinchem viert vijfjarig bestaan

DOETINCHEM - Het was donderdag 12 september vijf jaar geleden dat de VVV een nieuwe start heeft gemaakt in Doetinchem.

In 2012 werd VVV Achterhoek meegesleurd in het faillissement van het ABT (Achterhoeks bureau voor Toerisme). Op initiatief van het bestuur van het Stadsmuseum heeft de VVV in Doetinchem een doorstart gemaakt en vond nieuw onderkomen aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 (het voormalige postkantoor).

De VVV wordt gerund door een team van zo'n vijftien vrijwilligers. Sommigen al vanaf het eerste uur. Zij zorgen voor een bezetting van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens het werkoverleg lichtte directeur Esther Ruesen, de zojuist bekend geworden bezoekersaantallen toe. Een stijging van bijna 18 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze stijgende lijn is te danken aan een combinatie van het groeiende aantal toeristen dat Doetinchem weet te vinden en de inwoners van Doetinchem die voor advies, vragen, informatie, deelname aan activiteiten of voor de VVV-cadeaukaart de VVV blijven bezoeken.

Wie wat te vieren heeft, trakteert. Elke bezoeker aan de VVV in de maand september krijgt een Lekker Doetinchem opvouwbare tas cadeau.
Wethouder Henk Bulten bedankte op een persoonlijke wijze de vrijwilligers voor hun inzet en gastvrijheid richting de toerist en de inwoner van Doetinchem.
Het VVV is te vinden aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 en verder bereikbaar via tel. 0314-335557 en de website http://www.vvvdoetinchem.nl.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten