Ridders nemen Kasteel de Kelder in. Foto: Keshia Fotografie
Ridders nemen Kasteel de Kelder in. Foto: Keshia Fotografie

Kasteel De Kelder in middeleeuwse sferen

DOETINCHEM - Tijdens de pinksterdagen (9 en 10 juni) keren bij Kasteel De Kelder in Doetinchem ridders te paard terug tijdens het Middeleeuws Festijn.

Rond kasteel De Kelder in Doetinchem herleven eerste pinksterdag en tweede pinksterdag tussen 10.00 en 17.00 uur Middeleeuwse tijden. Met ridders te paard die beide dagen demonstreren hoe hun voorgangers destijds omgingen met wapens. Dit jaar voor het eerst biedt het Middeleeuws Festijn overigens entreekaarten aan via het MeedoenArrangement van gemeente Doetinchem.
Ook nu weer reizen veel 'middeleeuwers' uit Nederland, Duitsland en België (zo'n honderd in getal) af naar het Doetinchemse kasteel in de Kruisbergse Bossen aan de Kelderlaan, direct achter het Slingeland Ziekenhuis. Om tijdens dit festijn de middeleeuwen zo echt mogelijk uit te beelden slapen de middeleeuwers in een tentenkamp en en dragen passende kledij. Deelnemers zijn onder meer de Ridders van de Achterhoek uit Winterswijk en omgeving, de landelijk bekende vereniging Compagnie van Cranenburgh en de Doetinchemse scoutinggroep Graaf Otto, met onder andere stokbrood bakken en andere activiteiten.
Beide dagen kunnen bezoekers de Middeleeuwen beleven, proeven en ruiken. Er is een kasteelbelegering, waarna de aanwezige kinderen het met (ongevaarlijke) wapens opnemen tegen ridders tijdens de kinderveldslag. Een roofvogel-demonstratie, middeleeuwse vertellingen en muziek, evenals (ongevaarlijke) zwaardvechtlessen voor kinderen maken dit festijn tot een mooie weergave van het leven in de middeleeuwen. Daarbij wordt dankzij de Medieval Catering een beeld gegeven van lekkernijen van toen.
Het programma ziet er beide dagen als volgt uit: 10.00 uur: Opening van het Middeleeuws Festijn; 10.30 uur: Middeleeuwse vertelling; 11.00 uur: Ridders te paard; 12.00 uur: Roofvogel-demonstratie; 13.00 uur: Middeleeuwse vertelling; 14.00 uur: Veldslag & kidsbattle; 15.00 uur: Roofvogel-demonstratie; 16.00 uur: Ridders te paard; 17.00 uur: Sluiting evenement.

MeedoenArrangement
Dit jaar voor het eerst biedt het Middeleeuws Festijn Doetinchem kaarten aan via het MeedoenArrangement, speciaal voor mensen uit de gemeente Doetinchem, die weinig meer te besteden hebben dan de minimumuitkering (zie https://meedoenarrangement.nl/). Het afhaalbewijs bij de gemeente is direct het toegangsbewijs geldig voor één dag. Dit afhaalbewijs dient bij de kassa te worden afgegeven. Daar ontvangt men dan een consumptiemunt voor één gratis niet-alcoholisch drankje bij de Medieval Catering op het terrein.

De toegangsprijzen zijn (in de voorverkoop): Kinderen tot en met 3 jaar gratis, kinderen 4 tot en met 12 jaar 4 euro, 13 jaar en ouder 6 euro. Aan de kassa: kinderen tot en met 3 jaar gratis, kinderen 4 tot en met 12 jaar 5 euro, 13 jaar en ouder 8 euro. Meer info en tickets: middeleeuws-festijn.nl.

Meer berichten