Blues Factor bestaat 15 jaar en viert dat bij Cocagne. Foto: PR
Blues Factor bestaat 15 jaar en viert dat bij Cocagne. Foto: PR

Blues Factor jubileum met speciaal optreden

ULFT - De Achterhoekse blues-rock formatie Blues Factor, opgericht in 2004, heeft een nieuwe bezetting. Na vijf fantastische jaren vertrekt leadzanger Peter Aalders om meer tijd te gaan besteden aan Roots 66. Peter is al jarenlang zanger in deze band zanger welke nu vaker wil gaan optreden. In 'Roots 66 Revisited' speelt Peter met zijn oude Danvil-maatjes.
Huub Kerkhoffs wordt de nieuwe zanger, hij heeft veel ervaring en zong onder andere in de GP-band, Screwdriver en Meet the Press.

Peter Aalders werd in 2014 benaderd door zijn oude kameraad Frans Schepers, met Toon Graat de oprichter van de band. Peter en Frans kennen elkaar al vanaf hun middelbare schooltijd en speelden toen al samen in bandjes als Free Feeling en Accidental.

In de afgelopen periode heeft Blues Factor, naast het kroegencircuit, speciale optredens gedaan, zoals in het Lindenbergh Theater Nijmegen (Lindenbergh Blues Night) en de DRU Popzaal, als voorprogramma's van Eric Steckl en Boo Boo Davis. Ook werden twee optredens verzorgd in het alom bekende Bluescafé Apeldoorn, het mekka van de blues.
Vorig jaar trad Blues Factor op tijdens Huntenpop, waar Peter en Frans al vijf keer op de planken hebben gestaan met de gelegenheidsformatie Heaven Reunion Band.

Zaterdag 18 mei vindt in Discotheek Cocagne in Ulft een speciaal optreden plaats. Peter Aalders zal als afscheid een deel van de setlijst voor zijn rekening nemen, daarna wordt Huub Kerkhoffs voorgesteld en neemt de microfoon over. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de band wordt de eerste set gespeeld in de originele bezetting met John Roodakker op drums (2004-2008). Later werd hij opgevolgd door de huidige drummer Maurice Doppen.
Harrie en de Kadavers opent deze avond met een semi-akoestische set. Deze speciale avond begint om 20.30 uur

Meer berichten