De Kruisberg Trailrun leverde 11.000 euro op voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Foto: Edwin van de Graaf
De Kruisberg Trailrun leverde 11.000 euro op voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Foto: Edwin van de Graaf (Foto: EDWINVANDEGRAAF)

Trailrun 2019 laat kinderen sporten

DOETINCHEM - Dankzij de Ronde Tafel Oude IJssel, een serviceclub van enkele tientallen ondernemende Achterhoekers, en een groot aantal hardlopers kunnen tal van kinderen in de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek weer een jaar lang gratis sporten. Dat wordt bekostigd uit de opbrengst van de door de Ronde Tafel georganiseerde Trailrun door de uitgestrekte Kruisbergse bossen, even ten noorden van Doetinchem. Ook deze derde aflevering, op zondag 31 maart, werd weer een groot succes.

De lopers zorgden voor een opbrengst van ditmaal elfduizend euro voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland. De start bij camping Jena in Hummelo kende een groot aantal deelnemers voor de verschillende afstanden (vijf, tien en vijftien kilometer). Zoals gebruikelijk had ook de zogenaamde kidsrun niet over gebrek aan belangstelling te klagen.
Na een uitgebreide warming-up, verzorgd door de onafhankelijke stichting Sportservice Doetinchem, die sportverenigingen en individuele sporters steunt, loste de burgemeester van Bronckhorst, Marianne Besselink, het startschot. Ze deed dat samen met de jeugdburgemeester. Met veel enthousiasme kwamen allen over de finish. De ambassadeurs van het Jeugdfonds, te weten Richel Hogenkamp en Stefan Groothuis, zorgden voor een warme ontvangst.
De opbrengst van het evenement wordt verdeeld over de vier gemeentes van de deelnemers, te weten Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek en en komt geheel ten goede aan kinderen die vanwege de thuissituatie anders niet zouden kunnen meedoen aan hun favoriete sport. "Zij kunnen nu ook lid worden van een vereniging waarmee een mogelijk sociaal isolement kan worden vermeden. Een nobel streven", aldus betrokkenen.
Björn Steffanie, in het dagelijks leven werkzaam als orthopedisch chirurg, reikte namens de organisatie de cheque uit. "We zijn enorm in onze nopjes met het evenement en ook met het verloop ervan. Een groot woord van dank gaat uit naar de vele vrijwilligers en sponsoren. Door hun inzet werd ook deze derde editie van de Trailrun weer uiterst succesvol!".

Meer berichten