Dansuurtje bij Den Ooiman met dansdocent Maxime Kroot (r). Foto: Ronald Falke
Dansuurtje bij Den Ooiman met dansdocent Maxime Kroot (r). Foto: Ronald Falke (Foto: Ronald Falke)

Bewegen, dansen en genieten van muziek

DOETINCHEM - Genieten van muziek, luisteren naar wat muziek te zeggen heeft, zelf dansen en meebewegen, dat zijn de elementen van het Dansuurtje. Vanaf 5 april vindt het een aantal keren plaats bij Den Ooiman in Doetinchem. Het Dansuurtje wordt gegeven door dansvrijwilligers, begeleid door dansdocente Maxime Kroot.

Tijdens het Dansuurtje wordt er amper gepraat, er wordt contact gemaakt met de mensen door middel van beweging en muziek. Er komen verschillende dansstijlen langs, met fijne muziek en een goede dosis creativiteit. Dit zorgt ervoor dat mensen in beweging komen en vanzelf mee gaan dansen.
De Dansuurtjes zijn dan ook een groot succes. De afgelopen periode heeft Maxime samen met dansvrijwilligers bij verschillende andere zorgcentra gedanst. De vrijwilligers raken door haar geïnspireerd en gaan nu deels zelfstandig dansen bij Den Ooiman. Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap is heel blij met de belangstelling van de dansvrijwilligers en de ouderen omdat bewegen bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven en goede mentale conditie.

Meer berichten