Foto:

Waterschapspartij Water Natuurlijk houdt watertoer door regio

DOETINCHEM - Aan de vooravond van de waterschapsverkiezingen op 20 maart houdt de waterschapspartij Water Natuurlijk een duurzame watertoer door het gebied van Waterschap Rijn en IJssel. De toer, op zaterdag 16 maart, start in Ulft en leidt de deelnemers via Doetinchem en Doesburg naar eindpunt Duiven.

De dag begint om 9.00 uur in Ulft bij roei- en kanovereniging Het Anker met een schoonmaakactie van de Oude IJssel in samenwerking met leden van Het Anker. Om 11.00 uur begint vervolgens een watercafé in De Steck, Raadhuisstraat 25 in Doetinchem. Tijdens het watercafé vertelt Maurice Beijk hoe het oude centrum van Doetinchem weer in verbinding kan komen met de Oude IJssel en hoe tegelijkertijd het waterleven in de rivier en de beleving van het water in de stad kan worden versterkt. Maurice Beijk is ambassadeur van Water Natuurlijk. Tijdens het watercafé mag het publiek in gesprek met de spreker en de kandidaten van Water Natuurlijk.
Na afloop van het watercafé roeit lijsttrekker Antoinet van Helvoirt naar Doesburg, samen met leden van watersportvereniging De Ank uit Doetinchem. Daar wordt om 14.30 uur een tweede watercafé gehouden. In het Arsenaal (Kloosterstraat 15) vertelt Ella de Hullu over de gevolgen van de klimaatverandering voor het waterbeheer in Doesburg en omgeving. Ella de Hullu is hydro-ecoloog en kandidaat voor Water Natuurlijk.
De watertoer wordt om 16 uur afgesloten met een bezoek aan bedrijventerrein Innofase, bij de AVR afvalverbranding in Duiven. Hier gaat Antoinet van Helvoirt in gesprek met Erick Wuestmann, over het belang van innovatie en de samenwerking tussen het waterschap en Innofase. Erick Wuestmann is ambassadeur innovatie van Water Natuurlijk.
Deelname aan de duurzame watertoer is voor iedereen mogelijk. Meer informatie en opgave via onderstaande website.

www.watertoer.nl

Meer berichten