Leven met autistisch broertje

DOETINCHEM - In het kader van Wereld Autisme Dag, op dinsdag 2 april, vertoont RondomAutisme in De Gruitpoort in Doetinchem 'Romijn', een mooi, eerlijk en indrukwekkend portret van het leven met een broertje met autisme. Deze zeer persoonlijke documentaire is gemaakt door de 17-jarige Lotte Peters, over haar broertje Romijn.

De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag, een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Deze dag is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is. RondomAutisme haakt daarop in met de documentaire 'Romijn', bedoeld voor mensen mét en zonder autisme. Het is het indringend verhaal van Lotte's broertje, een klassieke autist met een verstandelijke beperking. Romijn is elf jaar en leeft op zijn eigen planeet: communicatie en sociale interactie zijn voor hem extreem ingewikkeld.
De documentaire laat zien wat voor impact autisme heeft op het gezinsleven van Lotte en haar ouders. Het laat de keuzes zien die ze (moeten) maken, maar ook, of vooral het plezier dat ze met elkaar hebben. Zoals Lotte zelf zegt: 'Romijn is echt meer dan alleen een autistisch kind'.
Na de voorstelling, die om 19 uur begint, is er gelegenheid om na te praten met medewerkers van RondomAutisme. Kaartjes voor de avond in De Gruitpoort (Hofstraat 2) zijn gratis en te bestellen via onderstaande website.

www.gruitpoort.nl

Meer berichten