Foto:

Poppenspel voor dementen Sydehem

ZEDDAM - Vrijwilligers Jannie Nijland en Marian Kok van Lang Leve Kunst en Naoberschap spelen op woensdag 13 februari voor de bewoners van het Sydehem in Zeddam de poppenvoorstelling Spikkeltje. Er was eens een koning en koningin die zo graag een kindje wilden. Ze gaan naar heks Akkaba en dan gebeurt er iets verrassends……

Vindingrijkheid, dat is Jannie Nijland en Marian Kok niet vreemd. Het bracht hun op het idee om een poppentheater voor ouderen te maken. Ze schreven het sprookje Spikkeltje en maakten hun eigen poppen. Spikkeltje is een huiskamervoorstelling en na afloop schuift Spikkeltje samen met de andere poppen aan bij het publiek om zich te laten bewonderen en om een praatje te maken. Want aan poppen valt veel te beleven.
Sydehem (Sensire) is partner van het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap van De Gruitpoort, dat kunstactiviteiten met en voor ouderen organiseert. Samen mooie momenten beleven is het uitgangspunt. Cindy Hermsen (welzijnscoördinator van Sensire): "Ik waardeer het erg dat Jannie en Marian een speciale voorstelling hebben gemaakt. Sydehem kijkt ernaar uit."
De voorstelling begint om 15.15 uur. Het duurt inclusief 'nazit' ongeveer drie kwartier. Ook familieleden zijn welkom.

Meer berichten