SeniorWeb houdt presentaties tijdens open week

DOETINCHEM - Het cursusseizoen voorjaar 2019 gaat van start. SeniorWeb Doetinchem houdt daarom in samenwerking met Bibliotheek West-Achterhoek tijdens de open week op dinsdag 22 januari twee gratis toegankelijke presentaties. De eerste presentatie start om 10.00 uur. De tweede presentatie begint om 11.00 uur. De bijeenkomst eindigt om 12.00 uur. U kunt naar beide presentaties of kiezen voor één presentatie. Toegang gratis. De koffie staat klaar.

Het eerste onderwerp is: Met de smartphone op reis. Heel veel senioren hebben tegenwoordig een smartphone en nemen die mee als ze op reis gaan. Hoe kun je een vakantie of reis voorbereiden met computer en smartphone? Waar kun je die smartphone tijdens de reis handig voor gebruiken. Waar moet je vooraf om denken bij het instellen van de smartphone. Welke apps zijn handig? Deze en andere onderwerpen passeren de revue. Kortom een must voor reislustige senioren.

Daarna komt Digitale veiligheid aan bod. Dit is een terugkerend onderwerp in de media. Steeds komen er nieuwe berichten dat mensen op de een of andere wijze zijn opgelicht of andere schade hebben gekregen. Wat bedreigt ons? Wat zijn recente ontwikkelingen? Wat gebeurt er al door instanties als DigiD, banken, Google en Microsoft om dit te voorkomen? Wat merk je daarvan? Wat kun je zelf doen om schade te voorkomen?

Meer berichten