Pieter-Jan Belder en Siebe Henstra. Foto: PR
Pieter-Jan Belder en Siebe Henstra. Foto: PR

Belder & Henstra naar 's-Heerenberg met de suites van Gaspard Le Roux

Klavecinistenduo ontsluiert Frans barokrepertoire

's-HEERENBERG - Pieter-Jan Belder en Siebe Henstra, klavecinisten en klavecimbelcollectioneurs van naam, gaan op tournee met een programma rond de klaviersuites van de Franse barokcomponist Gaspard Le Roux. Op zaterdag 26 januari geven zij een concert in Huis Bergh in 's-Heerenberg. De suites worden gespeeld op een en twee klavecimbels. Aanvang is om 20.00 uur.

Wie Le Roux precies was, weet niemand, maar er valt niet te twisten over de kwaliteit van zijn poëtische klavecimbelmuziek. "De manier waarop Le Roux de stukken noteert, is uniek. Je hebt een soloversie voor klavecimbel, en dan staat onder aan dezelfde pagina een versie met een tegenstem erbij", legt Henstra uit. "Wat het extra leuk maakt, is dat Le Roux het niet allemaal heel precies heeft vastgelegd. Zo laat hij zien hoeveel vrijheden je in de uitvoering kunt nemen."
Het Seizoen Oude Muziek, van de makers van het Festival Oude Muziek, staat voor de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Meer berichten