SDOUC en Varsseveld, zeeslag tussen subtoppers in verschillende schuitjes

Varsseveld-trainer Jos Heutinck: Als je met 6-1 wint kun je niet ontevreden zijn'. Foto: John van der Kamp
Varsseveld-trainer Jos Heutinck: Als je met 6-1 wint kun je niet ontevreden zijn'. Foto: John van der Kamp

ULFT – Aankomend weekend is de laatste volledige speelronde voor dit jaar bij het amateurvoetbal. De zondag voor kerst staan er nog enkele inhaalwedstrijden op het programma, maar de meeste clubs kunnen na zondag de hoofden weer fris maken. Veel tijd is daar niet voor, want in het weekend van 19 en 20 januari moet de bal weer rollen. SDOUC ontvangt zondag sc Varsseveld op sportpark de IJsselweide. Twee clubs die er goed voor staan in de tweede klasse i. Wel zit SDOUC momenteel in een ander schuitje dan Varsseveld. In de laatste twee wedstrijden maakte het vlaggenschip van de Ulftenaren flink water. Thuis tegen Spero werd met 3-0 verloren en afgelopen zondag werd de equipe van trainer John Neijenhuis lek geschoten bij het Nijmeegse Quick 1888: 4-0.

Door John van der Kamp

"We staan al twee zondagen droog. Er waren wel wat mogelijkheden in Nijmegen. Het was minder van niveau, dan wat we normaal kunnen brengen. Nadat we tegen Spero het schip ingingen zag ik de manier waarop we afgelopen zondag acteerden in Nijmegen; dat vond ik geen goede reactie op hetgeen we in de week ervoor hebben laten liggen. Het was een beetje apathisch, we namen geen moment zelf het initiatief", laat SDOUC-trainer John Neijenhuis weten.

Bij Varsseveld gaat het momenteel juist voor de wind. Het team van 'stuurman' Jos Heutinck won afgelopen zondag in eigen huis met maar liefst 6-1 van Warnsveldse Boys. "Als je met 6-1 wint kun je niet ontevreden zijn. Ondanks de uitslag was het toch geen gemakkelijke wedstrijd. Door een eigen doelpunt kwamen we 1-0 voor en zonder goed te spelen. We gingen te gehaast op jacht naar de 2-0 op de moeilijk bespeelbare grasmat. De laatste bal was steeds niet goed. In de rust heb ik de groep duidelijk gemaakt dat we wat rustiger moesten gaan voetballen. Een tempootje lager. Dat klinkt misschien gek, maar meer controle houden op jezelf. Ik weet niet of het daardoor kwam, maar binnen zes minuten stond het 4-0. We waren verschrikkelijk effectief in de beginfase van tweede helft. Toen was het gelopen koers en speel je de wedstrijd rustig uit. Een goede voorbereiding op zondag", aldus de Varsseveld-trainer, die met zijn team thuis nog ongeslagen is.

Zondag treffen beide clubs elkaar dus in Ulft. SDOUC wil na de twee nederlagen weer eens tot scoren komen en de punten in eigen huis houden. "Ik ga er elke zondag vanuit dat we de wedstrijd winnen. Derby's zijn wel wedstrijden op zich, die redelijk tegen elkaar liggen. Uiteraard wij spelen thuis tegen een Varsseveld met de 6-1 zege in de rug die ze meenemen van afgelopen zondag. Het wordt een leuke pot", voorspelt John Nijenhuis, die zijn team ondanks twee nederlagen op rij niet gaat wijzigen. "Er zullen geen verrassingen bijzitten, bij hun niet en bij ons niet. Met de elf waarmee ik de afgelopen weken gestart ben, zal ik waarschijnlijk ook zondag beginnen."

Varsseveld kan zondag, als de overige uitslagen ook mee zitten, klimmen op de ranglijst. "Als je kijkt naar de stand kunnen we nog een stapje maken. Spero staat drie punten boven ons. Het zit dicht bij elkaar. We zijn ambitieus en we beseffen ons terdege dat we niet kampioen zullen worden in de tweede klasse, maar we willen wel graag een keer richting vierde plek voetballen. We doen het goed en ik ben blij dat we zeker voetballend gezien ontwikkeling doormaken, dat we van achteruit via de middenvelders spelen. Dat minder de lange bal gehanteerd wordt. Het is een proces waarmee we bezig zijn. Ik merk -en dat vind ik wel mooi- dat de spelers dit ook graag willen en dan heeft het meer kans van slagen", aldus Jos Heutinck, die alle manschappen aan boord heeft. "We hebben geen schorsingen en geen blessures. We kunnen zondag op volle oorlogssterkte naar Ulft afreizen."
De aftrap is om 14.30 uur, scheidsrechter is Dolf Versteege uit Hengelo (G).

Meer berichten