De toren van de Catharinakerk. Foto: PR
De toren van de Catharinakerk. Foto: PR (Foto: )

Herbouw toren Catharinakerk in beeld

DOETINCHEM - Bij de drie bombardementen in maart 1945 werd een groot deel van de binnenstad van Doetinchem verwoest. Ook de Catharinakerk inclusief de toren trof dat lot. Op 31 oktober is het precies 55 jaar geleden dat deze toren weer werd geopend. Ter gelegenheid van die 'verjaardag' verzorgt Theo Rougoor op 30 oktober een presentatie – inleiding plus film – van de herbouw.

Op 19 maart jl. gaf Theo een boeiende presentatie over Doetinchem voor en in de Tweede Wereldoorlog. Die presentatie eindigde destijds met de vraag van koningin Wilhelmina aan de toenmalige loco-burgemeester van Doetinchem: "Hebt u hulp nodig meneer Muller?" Het antwoord luidde: "Nee majesteit, Doetinchem redt zichzelf!". En nu zal een stukje van die wederopbouw, namelijk de herbouw van de toren, door Theo worden toegelicht. Te beginnen met de perikelen die er aan voorafgingen, gevolgd door de film van de herbouw.
De presentatie in de Catharinakerk vindt plaats op dinsdag 30 oktober en begint om 19.30 uur. De toegang bedraagt 5 euro. Een kopje koffie/thee is bij de toegangsprijs inbegrepen.

Meer berichten