Foto: John Nijenhuis, de nieuwe trainer van SDOUC. Foto: John van der Kamp
Foto: John Nijenhuis, de nieuwe trainer van SDOUC. Foto: John van der Kamp

SDOUC wil vervelende nederlaag van zondag snel uitpoetsen

ULFT – Daags na de verloren wedstrijd in Malden tegen Union kan SDOUC-trainer John Nijenhuis het nog niet bevatten. Na een 1-0 voorsprong bij rust, had de club uit Ulft twintig minuten voor tijd de score uitgebreid naar een riante 3-1 voorsprong. Na het laatste fluitsignaal stond de 5-3 eindstand op het scorebord, maar dan in het voordeel van de thuisclub. "We waren na de rode kaart meer met de leiding bezig", aldus John Nijenhuis, de nieuwe trainer van tweedeklasser SDOUC.

Door John van der Kamp

SDOUC leek op rozen te zitten. Eerst kwam Union nog op 'n 1-1 gelijke stand, maar door twee doelpunten van Thijs Bruntink leek de overwinning binnen handbereik. "Bij de 1-3 ging ik er rustig bij zitten. Die drie punten nemen we mee naar huis. Toen kreeg Thijs (Bruntink, JvdK) zijn tweede gele kaart, dus rood. Het was voor hem een vreemde middag. Scoort twee keer, krijgt zijn tweede gele kaart en dan ziet hij, dat wij langzaam de wedstrijd verspelen. We waren geïrriteerd na die rode kaart en pakten ook nog een paar gele kaarten. Die tweede kaart begreep ik ook niet helemaal en die eerste was ook zwaar gestraft", is de mening van John Nijenhuis, die binnen een tijdbestek van 'n kwartier maar liefst vier tegentreffers om de oren kreeg. "Om de vijf minuten was het raak, iedere voorzet was gevaarlijk of hij zat erin. Deze nederlaag was heel vervelend om mee naar huis te nemen."
Zondag ontvangt SDOUC promovendus Viod uit Doetinchem, dat zondag in eigen huis geen sterke indruk achterliet en de punten liet liggen tegen Concordia Wehl. John Nijenhuis kan terugblikken op een goede voorbereiding. "Voor de jongens was het wel wennen in de voorbereiding, de manier van spelen, een andere aanpak. De club wist dit al van tevoren. In een aantal gesprekken liet ik blijken, dat ik niks met de 'Hollandse School' heb. Die is niet meer van deze tijd. Ik ben meer voor diepte dan breedte. Niet het kick en rush, dat is weer een ander verhaal. Maar wel zo snel mogelijk naar die goal. Je moet het niet nalaten om binnen drie, vier zetten voor de goal van de tegenstander te zijn. Wat hoger druk zetten. Mijn spits is m'n eerste verdediger en mijn keeper is m'n eerste aanvaller", is de visie van John Nijenhuis, die in de laatste wedstrijden voor de competitie goede resultaten wist te behalen en de poulefase om de beker overleefde. "De bekerwedstrijd tegen Winterswijk wonnen we wel met 1-0, maar dat was niet terecht", voegt Nijenhuis toe.
Ondanks het vertrek van Volkan Ozkaya naar RKZVC en Bram Wolters naar DZSV, beschikt Nijenhuis over een jonge brede selectie, waarvan Roel Wilbrink de enige dertiger is. "Er zijn twee jongens van de A bijgekomen. Die hebben eerst nog een half jaartje nodig om de aansluiting te krijgen op eerste elftal niveau. Daar krijgen ze alle tijd en ruimte voor. Maar dat moet je ook doen bij een club, die probeert uit een eigen opleiding zo snel mogelijk jongens bij de selectie te krijgen en de intentie en het talent hebben om het te kunnen redden. Mijn keeper Melvin Kersten is ook jong en moet zich nog ontwikkelen met name de coaching naar de laatste linie. Hij heeft een goede lengte voor een keeper, goed op de lijn. Potentie genoeg om een goede keeper te worden."

'De resultaten uit zijn van een degradant'

De tweede klasse I is voor John Nijenhuis, die in Groesbeek woont, geen onbekend terrein. "Orion, Union en Eendracht`30 spelen bij mij in de achtertuin. Ik heb Eendracht`30 bij een toernooi in Milsbeek bezig gezien. Ik vind dat Warnsveldse Boys verder is, dan Eendracht. Er valt voor ons winst te halen als we uit spelen op gras. Als je kijkt naar de resultaten van ons de laatste jaren thuis, die zijn wel aardig. Maar de resultaten uit zijn van een degradant. Niet dat de ondergrond de oorzaak is, maar de manier van spelen. Orion wil naar de eerste klasse toe, daar hebben ze een selectie van 24 tot 25 man, die kunnen een keuze maken. Ook Spero doet mee en van DVC en DCS verwacht ik een hoop. Zelf wil ik in het linkerrijtje komen en dat ik een stabiele groep krijg."
John Nijenhuis wil de vervelende nederlaag van afgelopen zondag snel vergeten. Thijs Bruntink zal de wedstrijd tegen Viod vanaf de tribune moeten toekijken, hij is automatisch voor één wedstrijd geschorst na zijn dubbele gele kaart. De aftrap op Sportpark De IJsselweide is om half drie en staat onder leiding van scheidsrechter Vincent Barrett uit Deest.

Meer berichten