De ondertekening van de overeenkomst tussen Azora en De Meeuw door Hans Metzemaekers (r) en Peter Slaats. Foto: PR
De ondertekening van de overeenkomst tussen Azora en De Meeuw door Hans Metzemaekers (r) en Peter Slaats. Foto: PR (Foto: )

Nieuwe locatie biedt oplossing voor lange wachtlijsten

Azora realiseert samen met De Meeuw locatie 'De Meulenbeek'

ULFT – Een einde aan lange wachtlijsten voor cliënten. Met dat doel voor ogen realiseert zorginstelling Azora, in samenwerking met specialist in flexibel bouwen De Meeuw én gemeente Oude IJsselstreek, een nieuwe negende locatie, aan de Keurkamer in Ulft. Locatie 'De Meulenbeek' – een verwijzing naar de historie van Ulft – wordt naar verwachting in maart-april 2019 in gebruik genomen. Dankzij de modulaire bouwmethode is het gebouw aanpasbaar en verplaatsbaar, voor zover zich nieuwe ontwikkelingen of behoeften voordoen.

Woonzorgcentrum en verpleeghuis De Meulenbeek zal tien jaar blijven staan. Jelle Hoogeveen, locatiemanager bij Azora: "Met De Meulenbeek bieden we een snelle oplossing voor de wachtlijstproblematiek in de regio. De bouw van deze locatie geeft ons bovendien de tijd om op termijn andere en meer definitieve oplossingen te verkennen en realiseren. Steeds met als doel inwoners van Oude IJsselstreek, die ervoor in aanmerking komen, de best passende zorg in een adequate woonsetting te kunnen verlenen."

Vanaf maart/april 2019 zal de locatie 72 cliënten van Azora gaan huisvesten. Tot medio 2020 wordt De Meulenbeek gebruikt als huisvesting voor 52 cliënten van locatie Maria Magdalena Postel in Gendringen, waarvoor nieuwbouw wordt gerealiseerd. De overige 20 plaatsen zijn bedoeld voor cliënten die op de wachtlijst staan. Wanneer het nieuwe Maria Magdalena Postel in de tweede helft van 2020 klaar is, worden de 52 plaatsen die door de terug-verhuizing weer vrijkomen, eveneens ingezet om het wachtlijstprobleem in de regio op te lossen.

Naast 32 PG-plaatsen (psycho-geriatrische zorg) in kleinschalige wooneenheden van acht, worden er veertig appartementen gerealiseerd voor cliënten met somatische (lichamelijke) problematiek. Naast de wooneenheden wordt een centraal restaurant gerealiseerd met een grootkeuken.

De bouw van De Meulenbeek is nu begonnen. Dankzij de modulaire bouwmethode van specialist in flexibel bouwen, De Meeuw, kan het gebouw al in het voorjaar van 2019 worden opgeleverd; een stuk sneller dan bij traditionele bouw. Afhankelijk van nieuwe ontwikkelingen en behoeften kan het gebouw tussentijds worden aangepast en na tien jaar – desgewenst - opnieuw worden ingezet op een andere locatie. Jelle Hoogeveen: "Door goed te kijken naar onze specifieke situatie en behoeften heeft de Meeuw een maatwerk oplossing ontwikkeld en helpen zij ons bovendien bij het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk. Dat is van grote waarde voor ons en voor de regio."

Meer berichten