Wandelen met Sportservice. Foto: PR
Wandelen met Sportservice. Foto: PR (Foto: )

Iedereen welkom op eerste Wandel Festival Doetinchem

DOETINCHEM - Wandelaars kunnen op zondag 23 september vanaf sportpark De Bezelhorst starten voor het eerste Wandel Festival Doetinchem, met routes van 3, 5 en 10 kilometer.

Het aantal Doetinchemse wandelaars is de afgelopen jaren flink gestegen. Onder leiding van Sportservice Doetinchem zijn in de hele stad verschillende wandelgroepen opgestart. "Het wandelen is hier in korte tijd groot geworden", zegt buurtsportcoach Rob Wentink. "Wij willen graag iets organiseren om al die wandelaars bij elkaar te brengen."
Dat gaat gebeuren op zondag 23 september. Die dag start om 10.00 uur met een gezamenlijke warming-up op het terrein van atletiekvereniging ARGO op sportpark de Bezelhorst. Vervolgens is er keuze uit afstanden van 3, 5 en 10 kilometer. Iedereen kan meedoen. Jonge en oudere, ervaren en onervaren wandelaars. De deelname is gratis.
Het Wandel Festival is een samenwerking tussen Sportservice Doetinchem, ARGO Atletiek, de Achterhoekse Wandelvierdaagse en de wandelgroep Walky Talky. Die laatste groep bestaat uit enthousiaste Doetinchemse wandelaars, die elkaar hebben leren kennen in de wandelgroep van de Doetinchemse Wandel Challenge, opgezet door Sportservice Doetinchem.
Eén van die deelnemers is de inmiddels 70-jarige Joop Siebelink uit Doetinchem. "Ik voel me een stuk fitter", vertelde hij nadat hij een klein jaar aan het wandelen was. Hij raakte vijf kilo kwijt en kwam precies op zijn streefgewicht van 79 kilo te zitten. Ook de nu 65-jarige Doetinchemmer Ton Ton begon met wandelen. Hij kwam daardoor zelfs helemaal van de medicijnen voor zijn diabetes af.
Inschrijven voor het Wandel Festival Doetinchem kan tot woensdag 19 september via www.sportservicedoetinchem.nl. Na-inschrijven is op de dag zelf mogelijk vanaf 9.00 uur.

Meer berichten