Maarten Buser (links) en Wim van Til. Foto: PR
Maarten Buser (links) en Wim van Til. Foto: PR

Dichters Buser en Van Til in Hummelo

HUMMELO - De dichters Maarten Buser en Wim van Til komen naar Hummelo. Samen met zangeres Julia von der Fuhr treden zij op zondagmiddag 22 april op bij de poëzieklinkplek van het landgoed Enghuizen. Op deze vierde zondag van de kunstwandelroute begeleidt Julia zichzelf op de ukelele.

Wim van Til is naast dichter de drijvende kracht achter het Poëziecentrum Nederland, dat na vele jaren in Bredevoort nu gevestigd is in Nijmegen. Maarten Buser wist zich met zijn ontwapenende gedichten in een relatief korte tijd op te werken tot een naam van betekenis in de landelijke poëziewereld.
De poëzievoordrachten zijn steeds op de zondagen van 14.30 tot 16.00 uur. Dat gebeurt de laatste jaren in combinatie met zang en muziek. In het geval van regen wordt er uitgeweken naar hoeve 'de Klevenhorst', die tweehonderd meter vòòr de poëzieklinkplek aan de wandelroute ligt.
De routebeschrijving annex catalogus is voor 4 euro verkrijgbaar bij hotel 'de Gouden Karper' aan de Dorpsstraat 9 in Hummelo of bij café FF naar Steef, aan de Dorpsstraat 1. Deze locaties zijn tevens het begin- en eindpunt van de route.
De poëzieklinkplek op het landgoed Enghuizen is het kleinste openluchttheater van Nederland en een vast onderdeel van de kunstwandelroute. Dit jaarlijks terugkerende evenement van Pasen tot en met Pinksteren wordt georganiseerd door kunstenaarsnetwerk 'Het Web'. Voor het poëtische deel werkt Het Web samen met het dichterscollectief 'de Omsmeders'.

Meer berichten