Slingeland Ziekenhuis, entree.
Slingeland Ziekenhuis, entree.

Dankzij mini-auto meer ontspannen naar operatiekamer

DOETINCHEM - Een operatie ondergaan is voor veel kinderen erg spannend, de weg naar de operatiekamer is dat al helemaal. Het moment waarop ze in hun ziekenhuisbed naar de operatiekamer worden gereden kan angst en stress veroorzaken. Om deze vervelende ervaring weg te nemen gaat het Slingeland Ziekenhuis starten met een nieuw initiatief. Kinderen mogen vanaf woensdag 28 februari in een elektrische mini-auto naar de operatiekamer rijden.

Het idee komt van de Stichting Vrienden van het Slingeland Ziekenhuis en serviceclub de Kiwani's. Op sociale media zagen leden van de Stichting Vrienden hoe in een buitenlands ziekenhuis de kinderen vrolijk in hun mini-auto naar de operatiekamer reden. De kinderen rijden overigens niet in hun eentje, er loopt ook een medewerker mee die de auto met een afstandsbediening kan besturen. De auto's zijn puur bedoeld als afleiding, het rijden in deze mini auto verlaagt de spanning bij de kinderen. Een simpel idee, maar als je iets kan doen om de angst bij de kinderen weg te nemen zijn de Vrienden van het ziekenhuis en de leden van serviceclub de Kiwani's er natuurlijk groot voorstander van. Het geld voor de aanschaf van de drie mini-auto's werd in december bijeengebracht tijdens een oliebollenactie van de Kiwani's.
De mini-auto's zullen straks niet alleen op weg naar de operatieruimten rijden, ook op andere afdelingen zijn ze te zien. Het afleiden van kinderen voor een operatie is volgens de Stichting Kind en Ziekenhuis, de patiëntenorganisatie voor kinderen in de zorg, heel belangrijk.

Meer berichten