Er wordt een tussenstop gemaakt bij Kasteel De Kelder in Doetinchem. Archieffoto: PR
Er wordt een tussenstop gemaakt bij Kasteel De Kelder in Doetinchem. Archieffoto: PR

Slipjacht door Kruisbergse bos

DOETINCHEM - Rond kasteel De Kelder in Doetinchem is er op zaterdag 6 januari weer een activiteit. Honden jagen achter een geurspoor, met in hun kielzog de ruiters van Jachtvereniging Soestdijk.

De Soestdijkse jachtvereniging heeft het plan om op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar met een veertigtal ruiters en een meute honden een slipjacht door de Kruisbergse bossen te houden en daarbij ook weer met een tussenstop kasteel De Kelder aan te doen. Een reukspoor, dat wordt getrokken, zorgt ervoor dat honden en paarden via diverse obstakels naar de wei achter het kasteel worden geleid. De tocht door weiden, sloten en bos gebieden wordt gestart en eindigt bij kasteel Hummelo. De verwachte tijd in Doetinchem is tussen 13.00 en 15.00 uur, een ruime tijd maar alles is afhankelijk van de meute die het spoor volgt en de starttijd in Hummelo.
De vrijwilligers van kasteel De Kelder zullen zorgen dat de wachtende belangstellenden in de Orangerie koffie/thee en eventueel frisdrank kunnen verkrijgen.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten