De veteranen bijeen aan de Terborgseweg. Foto: PR
De veteranen bijeen aan de Terborgseweg. Foto: PR

Samenkomst Libanonveteranen in Doetinchems ontmoetingscentrum

DOETINCHEM - Vanuit het hele land kwamen afgelopen zaterdag Libanongangers naar het Veteranenontmoetingscentrum Spoorzicht in Doetinchem. Hier vond de Libanon ontmoetingsdag plaats voor hen, maar ook voor hun partners. De buitenruimte bij het pand aan de Terborgseweg, naast de spoorwegovergang, werd aangekleed met materialen die uit Libanon komen. Onder andere een witte Nekaf (Jeep-achtig legervoertuig) van de Unifilvereniging, wat borden en en een landkaart. Uiteraard wapperde ook de blauwe vlag van de Verenigde Naties.

Binnen ontmoetten ruim vijftig aanwezigen elkaar en bladerden door fotoboeken of haalden herinneringen op aan deze of latere missies. Enkele vaste gasten waren ook aanwezig en zij hadden een luisterend oor voor hen die in Libanon gediend hebben. Behalve een onderling samenzijn was er Berry met merchandise van en over de Libanonmissie, maar ook van latere uitzendingen naar voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan. Daarnaast was er een lezing van Sjaak Duine over de overeenkomsten die soms heel verschillende missies kunnen hebben, van Nederlands-Indië tot Bosnië en Mali.

Uiteraard was er ook aan de inwendige mens gedacht. Er waren hapjes verzorgd met her en der een Libanees tintje. Zo konden aanwezigen zich te goed aan Libanees brood, dadels, vijgen en humus, maar ook aan wraps (gemaakt van de Libanese broden) en kiphapjes. Zowel de aanwezigen als de organiserende Stichting Veteranen Oost-Nederland (SVON) kijken tevreden terug op deze gezellige middag.

Meer berichten