Paul Dekker presenteert artiestenboek. Foto: PR
Paul Dekker presenteert artiestenboek. Foto: PR

Expositie 'The Artist Cube' in Amphion gebundeld in groot exclusief boek

Paul Dekker brengt grootste boek ooit met Nederlandse artiesten uit

DOETINCHEM - Iedereen die wel eens naar de schouwburg in Doetinchem gaat, kent de grote vierkante foto's met artiesten, poserend in een rode kubus. In zeven jaar tijd fotografeerde Paul Dekker, Hoofd Techniek in Schouwburg Amphion, 228 artiesten. Van deze foto's ontwikkelde hij in samenwerking met boekontwerper Wendy Wezendonk een groot en exclusief boek, dat hij op 20 november 2017 om 15.00 uur presenteert voor genodigden in Schouwburg Amphion.

Naast dat Dekker Hoofd Techniek is bij Amphion, heeft hij een grote passie voor fotografie. Hij wilde graag 'iets' vastleggen voor later met betrekking tot zijn werk in het theater. Het concept om artiesten te portretteren, vlak voor of na een voorstelling, ontstond. De uitdaging was om de kracht van de artiest te vangen in een kleine ruimte. Om de foto's te delen met het publiek is in de gangen en foyers van de schouwburg al sinds de start een doorlopende expositie te zien, genaamd 'The Artist Cube'. De foto's zijn 1:1 afgedrukt: levensgroot en puur.

Het boek is een kroon op het werk van fotograaf Dekker. Het boek is gemaakt in drie verschillende formaten. Het grootste exemplaar van 50x50 centimeter, waarvan geen enkel hetzelfde is, heeft een oplage van dertig stuks en is alleen op volgorde van inschrijving te verkrijgen. Het verschil zit hem in dertig verschillende cassettes, met dertig unieke ingelijste foto's van verschillende artiesten die elk een pagina signeren. Dit formaat heeft maar liefst zeven verschillende papiersoorten en 1176 pagina's. De oplages van de twee kleinere boeken (33x33 centimeter en 23x23 centimeter) zijn respectievelijk honderd stuks en zeventienhonderd stuks. Vanwege het grote formaat zijn de boeken gebonden in Italië.

In de periode na de boekpresentatie is één van de exemplaren te bewonderen in Schouwburg Amphion.

Meer berichten