Een ATB-parcours heeft uitdagende beklimmingen. Foto: PR
Een ATB-parcours heeft uitdagende beklimmingen. Foto: PR

Mooie paden en uitdagende klimmetjes bij ATB-Kruisbergtocht

HOOG KEPPEL - Voor de twaalfde keer organiseert toerclub Steenderen de Kruisbergtocht. Op zondag 22 oktober start deze ATB tocht vanuit Sporthal de Hessenhal in Hoog Keppel en gaat door de mooiste plekken rondom en over De Kruisberg en door diverse landgoederen zoals Enghuizen, Hagen, Ulenpas, de bossen rond Hoog- en Laag Keppel, Doetinchem en Hummelo.

De route heeft alles in zich, steile heuvels met technische beklimmingen op de Kruisberg zelf, smalle single tracks maar ook brede bospaden met prachtige doorkijkjes. Deze unieke tocht wordt georganiseerd dankzij toestemming van vele instanties, zoals Natuurmonumenten, Het Geldersch Landschap, particuliere eigenaren, Motorcross vereniging TCD Hummelo en de boswachterij. Hierdoor is het mogelijk om alleen deze dag op unieke plaatsen te coursen die anders gesloten zijn. Deze tocht wordt steeds door vele honderden deelnemers als mooiste uit de regio beoordeeld.

Starten kan tussen 8.30 en 10.30 uur vanuit de Hessenhal in Hoog Keppel. Na het inschrijven worden deelnemers direct letterlijk het bos in gestuurd. Het parcours heeft genoeg uitdagingen voor iedereen. Net voor de pauze is er een zeer technisch parcours van ruim 1 kilometer uitgezet met bijna 100 hoogtemeters aan uitdagende beklimmingen. Hieraan heeft de bekende wielercoryfee Jan Weevers zijn medewerking verleend. Na afloop is er gelegenheid om te douchen en het ergste vuil van de fiets af te spuiten en kan worden genoten van een heerlijk bakje frites van hoofdsponsor Aviko.

Naast een 40 kilometer route is ook een tocht van 25 kilometer uitgezet, een ideale afstand voor beginnende ATB'ers, maar ook voor de jeugd, met mooie bospaden en uitdagende heuveltjes. Om deelname van de jeugd te stimuleren mogen kinderen onder 15 jaar, die onder begeleiding van een betalende begeleider of ouder fietsen, gratis deelnemen. Toerclub Steenderen raadt ouders met kinderen wel aan om na 9.00 uur te starten, zodat de grootste drukte op het parcours voorbij is.

Ook dit jaar is er voor de jeugd de mogelijkheid om mee te doen met de Jeugd MTB clinic van Kanjers voor Kanjers. Alle informatie staat op de website. De deelname hieraan is gratis. Bij de aanmelding kan worden aangegeven wie een fiets of helm van de organisatie wil lenen. Deze clinic is van 9.00 tot 11.30 uur.


www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl/activiteiten

reageer als eerste
Meer berichten