In gesprek met de burgemeester...
In gesprek met de burgemeester...

In gesprek met de burgemeester...

Burgemeester, kunt u wat meer vertellen over de uitreiking van de derde IJsselring, aan Lonneke Slöetjes, in de Topsporthal Doetinchem afgelopen week?
"Deze uitreiking maakte deel uit van een bijeenkomst over de Special Olympics die op 8, 9 en 10 juni volgend jaar in de Achterhoek worden gehouden. Lonneke is echt een volleybalster van wereldformaat. Ik heb een speciale relatie met volleybal. Ik was voorzitter van de stichting topvolleybal Groningen waaronder Lycurgus valt. Dat is nu verleden tijd en ik hoop dat Orion met de prijzen gaat strijken. Jammer genoeg hebben ze de Supercup afgelopen zondag verloren."

Wat is de IJsselring precies?
"De IJsselring is bedoeld voor personen die zich verdienstelijk maken voor het promoten van Doetinchem als sportstad van het oosten. De eerste twee ringen zijn uitgereikt aan de voetbalster Siri Worm en de tennisster Richèl Hogenkamp. De IJsselring is gemaakt en beschikbaar gesteld door juwelier De Tijd uit Doetinchem die overigens ook de ambtsketen heeft gemaakt."

Wie is Lonneke Slöetjes?
"Na de EK-vrouwen in Azerbeidzjan weten de sportliefhebbers dat wel denk ik. Onze vrouwen verloren van Servië en werden tweede maar speelden een fantastische wedstrijd. Lonneke was daarbij een van de opvallende speelsters. Ze heeft een imposante carrière in het volleybal op haar naam staan. Sinds 2008 is ze al speelster in het Nederlandse team. Ze komt uit Varsseveld maar heeft de afgelopen jaren ook in Doetinchem gewoond. Hoewel ik in mijn Groningse tijd veel met topvolleybal te maken had kende ik Lonneke nog niet persoonlijk."

Kunt u wat meer vertellen over de Special Olympics?
„Die zijn heel bijzonder en worden in juni 2018 voor het eerst in de Achterhoek gehouden. Ruim 2.500 deelnemers doen mee aan 21 verschillende takken van sport. In elke Achterhoekse gemeente vinden wedstrijden plaats. Belangrijkste locaties in Doetinchem zijn de Topsporthal (volleybal, basketbal, judo, gymnastiek) en Rozengaarde (zwemmen). De deelnemers, sporters met een verstandelijke handicap, zijn in hun klasse absolute wereldtop. De organisatie heeft nu daarvoor de aftrap verricht samen met alle betrokken verenigingen en locatiehouders. In de aanloop naar de Special Olympics worden vinden er nog diverse informatiebijeenkomsten en trainingen plaats."

Lonneke Slöetjes is ambassadrice van de Special Olympics 2018. Wat houdt dat in?
"Dat houdt onder meer in dat haar betrokkenheid het bedrijfsleven kan mobiliseren en de organisatie sponsoren kan werven. Ze gaat zorgen voor publiciteit rond dit evenement en dat de tribunes gevuld zijn."

Wat zijn uw verwachtingen?
"Doetinchem heeft de smaak te pakken gekregen door het EK voetbal voor vrouwen in juli van dit jaar. In 2018 krijgen we met de Special Olympics weer een groot evenement binnen onze gemeente. Dat zet ons op de kaart als Doetinchem Sportstad."

Reageer als eerste
Meer berichten