'Tien uit vijf met spelers uit eigen en omliggende dorpen'

John Trentelman. Foto: PR
John Trentelman. Foto: PR

Competitiestart Silvolde boven verwachting

SILVOLDE - Hoofdklasser Sportclub Silvolde kan terugblikken op een prima competitie start, zoals hoofdtrainer Dennis van Beukering dit omschrijft. "We hebben al meer punten dan vorig jaar bij de start van de competitie. Als je na vijf wedstrijden al tien punten weet te bemachtigen, doen wij het zeker goed met een selectie waarvan de helft uit eigen dorp en de andere helft uit de omliggende dorpen komt."

Door John van der Kamp

Dennis van Beukering verwijst naar de andere ploegen in de competitie, die wel bij machte zijn gerenommeerde spelers te halen, zoals spelers Wesley Verhoek (oud-speler van Feyenoord/ ADO Den Haag) en Anthony Pique (Sparta Rotterdam) die afgelopen zondag in de basis stonden bij tegenstander DHC.
De wedstrijd in Delft werd met 3-1 verloren, na een 0-1 ruststand door een doelpunt van Roel Gebbinck (ex-Ulftse Boys). Zondag wacht de thuiswedstrijd op Sportpark De Munsterman tegen Jong Achilles `29, dat tot nu toe in drie thuiswedstrijden slechts evenzoveel punten bij elkaar wist te sprokkelen. "Wij zijn thuis moeilijk te verslaan, dat weet iedere tegenstander. De Silvoldse buitenwacht verwacht ook zondag van ons een overwinning, maar we zullen er hard voor moeten knokken", concludeert Dennis van Beukering. Zijn team staat momenteel op de derde plaats van de ranglijst en bij winst kan men de aansluiting met de kop behouden.
Ondanks de afwezigheid van aanvoerder Jaël Krosse, beschikt Van Beukering over een brede selectie. Roy Bouman en Evert Römer komen terug van een blessure en hebben afgelopen zondag in het tweede elftal meegedaan. "Tijdens de Achterhoek Cup wedstrijd tegen FC Eibergen (gisteren, redactie) is er voor dit duo speelminuten en ik heb ook Lucas ter Maat er weer bij", laat Van Beukering weten, die opmerkt dat zijn tegenstander diverse spelers moet missen. "Het eerste elftal van Achilles `29 heeft enkele geblesseerden tussen haar verdedigers en heeft noodgedwongen spelers vanuit de Beloften moeten doorschuiven."
De aftrap bij de wedstrijd tussen Spcl. Silvolde en Jong Achilles `29 is om 14.00 uur.


Overige klassen
In de 3C deed Gendringen afgelopen zondag goede zaken en kijkt uit naar de thuiswedstrijd tegen sv Grol. Gendringen trainer Frank Lukassen zag afgelopen zondag een strijdend Gendringen, die een verdiende overwinning behaalde bij sc Rheden. "We hadden vanaf het begin direct het initiatief en dit resulteerde in een aantal kansen. Na 10 minuten kon Kelvin Meijer de verdiende 0-1 aantekenen en niet veel later zelfs de 0-2." Lukassen, zag zijn keeper Michiel Kok in de tweede helft een penalty stoppen. "Net voor het einde van de wedstrijd mocht Rheden nog een keer aanleggen voor een penalty, nu helaas wel met resultaat en werd de eindstand 1-2", vervolgt Frank Lukassen, die de 18-jarige Matthijs Kempers liet debuteren. "Hij deed het voortreffelijk." Zondag om 14.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen sv Grol op het programma. "Grol is een grote vereniging met ambitie en veel mogelijkheden. We zullen in goeden doen moeten zijn om resultaat te boeken. Het gevoel na de winst op Rheden is goed. We gaan weer proberen een sterk team te formeren en zullen de strijd aangaan met z'n allen", aldus Frank Lukassen.

Frank Lukassen liet Matthijs Kempers (18) debuteren


Een mooie affiche is de wedstrijd op Sportpark De Korenakker tussen sv Loil en MvR, de koploper in de 4D. MvR, het team van trainer John Neyenhuis, won zondag in eigen huis met 3-0 van VVG `25. "De wedstrijd tegen VVG ging in de eerste helft gelijk op. De ommekeer kwam na het inbrengen van Hannes Esselink, een extra spits" vertelt John Neyenhuis, die zijn aanpassing direct beloond zag toen Hannes Esselink het openingsdoelpunt scoorde. "Victor Steinhauer en Marijn van Emden scoorden de 2-0 en 3-0. Na de winst vorige week tegen Zeddam/Sint Joris zijn we nog zonder puntverlies."
Neyenhuis moet het zondag tegen sv Loil (14:00 uur) doen zonder Jeroen Kruit (vakantie). "Loil is ook sterk aan de competitie begonnen, het zal een lastige middag worden voor ons", voorspelt de MvR-trainer.
Tot slot in 5C, waar VVL afgelopen zondag geflatteerd met 0-3 verloor van Halle, waar een puntendeling meer dan terecht zou zijn geweest. VVL-trainer John Trentelman was dan ook na het laatste fluitsignaal teleurgesteld. "We hebben in de eerste helft de kansen niet afgemaakt en kwamen net voor rust met 0-1 achter. Na een afgekeurd doelpunt in de tweede helft en wat gemiste kansen krijgen we vlak voor tijd de 0-2 tegen en in blessuretijd zelfs de 0-3", zegt John Trentelman, die zijn team niets te kort wilt doen. "De jongens hebben alles gegeven." Zondag wacht voor VVL de thuiswedstrijd tegen Den Dam. "We kunnen zondag met 'n complete en fitte selectie de strijd aangaan met Den Dam. We zijn goed bezig en die lijn willen we voortzetten. Er zullen best nog wel enkele tegenslagen komen, maar zeker ook mooie dingen", aldus de VVL-trainer John Trentelman, die weet dat zijn team tegen Halle keihard heeft gewerkt en de 3-0 nederlaag op eigen terrein tegen Den Dam wil gaan herstellen. De aftrap is om 14.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten