Hoe gaat dat tegenwoordig: een OV-proefreis. Foto: Rob Kleering van Beerenbergh
Hoe gaat dat tegenwoordig: een OV-proefreis. Foto: Rob Kleering van Beerenbergh (Foto: )

Ouderen op weg met openbaar vervoer

DOETINCHEM - Speciaal om senioren wegwijs te maken in het openbaar vervoer organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur en een proefreis in Doetinchem. Het inloopspreekuur is maandelijks, en het eerstvolgende is op woensdag 16 oktober. De proefreis staat gepland op maandag 21 oktober.

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over de proefreis. Belangstellenden kunnen tussen 10 en 11.30 uur kosteloos en vrijblijvend binnenlopen bij de Bibliotheek aan de IJsselkade 13.
Een stap verder is de proefreis vanuit Doetinchem, op maandag 21 oktober. Daarmee laten de OV-ambassadeurs senioren oefenen in het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen zij duidelijk uitgelegd hoe zij bij verschillende vervoerders kunnen in- en uitchecken met de OV-chipkaart en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunnen zij oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. De proefreis is op eigen kosten dus de deelnemers moeten hun eigen geldige OV-chipkaart meebrengen of tijdens de proefreis hun kaartje kopen. Na aanmelding worden zij geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.
De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen organiseren zij ook informatiebijeenkomsten.
Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten is te vinden op onderstaande website, waar belangstellenden zich ook kunnen aanmelden voor de proefreis. Dat kan ook telefonisch, via 038-4540130. Vragen per e-mail kunnen naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

www.ervaarhetov.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten