Help een jong gezin

DOETINCHEM - De Vrijwilligerscentrale Doetinchem zoekt personen die op basis van gelijkwaardigheid ouders van jonge gezinnen willen helpen weer in hun eigen kracht te komen. Deze gezinnen krijgen van hen een steuntje in de rug waar het even niet zo goed gaat. Home-Start, onderdeel van Yunio Jeugdgezondheidszorg, kan de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Die mogen zelf aangeven of ze willen worden ingezet in een gezin met kinderen tot 7 jaar of van 7-14 jaar. De voorbereidingscursus van zes dagdelen start op korte termijn. Daarna wordt de vrijwilliger één dagdeel per week ingezet en volgt hij of zij intervisiebijeenkomsten.

Stichting Mini Manna is op zoek naar een chauffeur voor de bakfiets. Die haalt daarmee spullen op bij de mensen thuis. Ook papier en oud ijzer wordt opgehaald. Maar de chauffeur bezorgt ook bijvoorbeeld meubels die bij Mini Manna zijn gekocht. De inzet wordt in overleg, binnen de openingstijden, gepland. De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Samen is het sleutelwoord, alleen ga je minder snel erop uit. Samen is ook veel gezelliger, zegt Humanitas Tandem Achterhoek dat maatjes zoekt voor hun deelnemers. Een maatje ondersteunt de deelnemer een jaar lang met een wekelijkse afspraak. Samen ondernemen zij activiteiten, passend bij de wensen en situatie van de deelnemer, die maken dat de deelnemer weer meer zelfvertrouwen krijgt, eigen activiteiten begint en andere mensen gaat ontmoeten. De contactmomenten zijn in overleg, gemiddeld drie uren per week.
Wie belangstelling heeft voor één van deze vacatures kan rechtstreeks contact opnemen met de betreffende organisatie of voor meer informatie op de website kijken. Er is ook veel informatie te krijgen tijdens het inloopspreekuur, op dinsdag van 9 tot 12 uur aan de Terborgseweg 21 in Doetinchem. Het spreekuur op de vrijdagochtend is komen te vervallen. De Vrijwilligerscentrale is te bereiken via tel. 0314-366734 of via e-mail: info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl.

vrijwilligerscentraledoetinchem.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten