'Ik ben de deur voor de schapen', kunstwerk van Dries Olthof voor de expositie 'Ken je mij?' in de Catharinakerk. Foto: Gerard ter Brugge.
'Ik ben de deur voor de schapen', kunstwerk van Dries Olthof voor de expositie 'Ken je mij?' in de Catharinakerk. Foto: Gerard ter Brugge. (Foto: )

'Ken je mij' in Catharinakerk

DOETINCHEM- In de Catharinakerk is drie weken lang een expositie te bezoeken met werken van regionale kunstenaars die zich lieten inspireren door de zeven zinnen van Jezus die beginnen met 'Ik ben'.

De zeven kunstenaars zijn Gebke Westra, Ineke ter Haar, Dries Olthof, Inke van Dijk, Erik Nieuwenkamp, Jan Opdam en Henk Winkelman. De zinnen Ik ben het brood, ik ben het licht, Ik ben de deur, Ik ben de goede herder, Ik ben de opstanding en het leven, Ik ben de weg, de waarheid en het leven en Ik ben de ware wijnstok worden door hen op een originele manier met eigen stijl en techniek verbeeld.
De expositie is jl dinsdag (8 oktober) gestart maar de officiële opening is op zondag 13 oktober om 16.00 uur. De kunstenaars vertellen dan zelf over hun werk en de opening wordt muzikaal omlijst door het Catharina Collegium en Elske te Lindert. Bij elk 'Ik ben' woord klinkt passende muziek. Onder andere het lied 'Ken je mij' van Huub Oosterhuis wordt gezongen. Na afloop kan onder het genot van een drankje de expositie worden bekeken en met de kunstenaars een woord worden gewisseld. De toegang bij de opening van de expositie is vrij.
De kerk is van dinsdag tot en met zaterdag elke middag van 13.00 tot 16.00 uur open voor de expositie. Op 27 oktober eindigt de tentoonstelling om 19 uur met een evensongdienst.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten