Miles Davis: Birth of the Cool

DOETINCHEM - Een nieuwe muziekfilm, over een jazzfenomeen ditmaal, komt deze maand naar Gruitpoort Filmhuis. 'Miles Davis: Birth of the Cool' draait tweemaal: op zondag 20 oktober om 16 uur en op dinsdag 22 oktober om 10 uur.

Gruitpoort en Djazzvibes presenteren daarmee dé film over creatief genie Miles Davis, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat 'cool' is. Niet alleen werd hij de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, maar ook was hij met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen enorm succesvol. Wat hij uiterlijk weer uitdroeg door prachtige pakken en dure sportwagens. Hij was een waar stijlicoon en een magnetische persoonlijkheid, waar man én vrouw voor vielen. En tegelijkertijd was hij een zwarte man in een nog diep racistisch Amerika, raakte hij verslaafd aan zo'n beetje elke substantie en mishandelde hij zijn geliefden.
Zo overweldigend divers en fantastisch als zijn muziek is, zo vol en dramatisch is zijn leven. Miles Davis leeft zoals hij zijn creativiteit exploreert. Hij verkent elke uithoek, experimenteert en wisselt net zo snel van muzikanten als van vrouwen. Dat zij allemaal vol overgave meewerkten aan deze film en zelf ook al zulke fascinerende persoonlijkheden zijn, maakt deze film tot een must-see waarbij de kijker elke minuut aan zijn stoel gekluisterd zit. Deze Amerikaanse film van regisseur Stanley Nelson duurt 115 minuten.
Kaarten verkrijgbaar via onderstaande website en aan de kassa van de Gruitpoort.

www.gruitpoort.nl/milesdavis

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten