Het team van Fysio Oude IJsselstreek. Foto: PR
Het team van Fysio Oude IJsselstreek. Foto: PR

Fysio Oude IJsselstreek krijgt meer ruimte voor specialisten

TERBORG - "Fysio Oude IJsselstreek is hét fysiotherapeutisch centrum in de regio. Specialisaties als sportfysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie en geriatrische fysiotherapie worden met de grootste zorg aangeboden", staat op de website van de fysiopraktijk te lezen. Om die verschillende specialismen meer ruimte te geven verhuist men naar een ander pand in Terborg.

Door Walter Hobelman

"We groeien uit ons jasje inderdaad", vertelt sportfysiotherapeut Dimitri Stefas. Tot nu toe was het fysiotherapeutisch centrum gevestigd in het gebouw van sportschool Physique in Terborg. "Een prima plek, maar om ons werk op een goede manier te doen hebben we behoefte aan meer ruimte. Dat is ook nodig om ons ambitieniveau goed in te kunnen vullen. Daarom gaan we verhuizen en zijn we vanaf 7 oktober te vinden in ons eigen, nieuwe pand aan de Industrieweg 142 in Terborg."
In de nieuwe praktijkruimte voor fysiotherapie is voor het team voldoende ruimte om op een prettige en professionele manier cliënten te ontvangen. "Fysiotherapie verandert. We hebben meer vloerruimte nodig en willen een test- en kenniscentrum worden. Dat was in onze huidige locatie niet mogelijk", vertelt sportfysiotherapeut Willem Hazelaar die bijna niet kan wachten om in de nieuwe praktijk aan de slag te gaan. "Het geeft ons de mogelijkheid om met nieuwe apparatuur en goede facilitaire voorzieningen de best mogelijke zorg te bieden." Zijn collega Anne Pauw, die als kinderfysiotherapeut werkzaam is onderstreept die mening. "Fysiotherapie is een relatief jonge beroepsgroep. De ontwikkelingen gaan snel, er wordt veel onderzoek gedaan. Om daar goed op in te spelen moeten we onze kennis voortdurend bijschaven en zijn er steeds nieuwe toepassingen noodzakelijk."
Dimitri Stefas verwacht dat de nieuwe locatie voor zowel cliënten als voor de therapeuten meerwaarde oplevert. "We zijn straks nog beter in staat om als team passende zorg te bieden. De kracht van ons zit hem in het feit dat wij als team bezig zijn, onze behandelkamers niet als persoonlijke koninkrijkjes zien, maar elkaar aanvullen en inspireren. Alle therapeuten binnen onze fysiopraktijk hebben de 'master of science' graad behaald. Ook daarmee onderscheiden wij ons in de regio", aldus Stefas.
In het nieuwe fysiotherapeutisch centrum is een aantal nieuwe toepassingen te vinden op het gebied van apparaten en technologieën. Daarbij is wel kritisch gekeken naar de meerwaarde. "We kijken altijd of nieuwe ontwikkelingen ook daadwerkelijk nuttig zijn. Wat niet bewezen effectief is, doen we niet", legt Hazelaar uit.
Binnen Fysio Oude IJsselstreek zijn alle specialismen te vinden en werkt men samen met bijvoorbeeld podotherapeuten, diëtisten en zorgverleners. Ook de samenwerking met artsen en andere medisch specialisten verloopt soepel. "Dat is prettig voor onze cliënten en voor onszelf", aldus Stefas.
Op 18 oktober is iedereen tussen 17.00 en 20.00 uur van harte welkom om het nieuwe centrum aan de Industrieweg 142 te bekijken. Meer informatie is te vinden op www.foij.nl.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten