Mensen met een beperking kunnen vitaliteit zelf zien, beleven én ervaren op de Vitaliteitsmarkt

DOETINCHEM - Woensdag 2 oktober vindt tussen 14.00 en 19.00 uur de Vitaliteitsmarkt plaats bij stadion De Vijverberg in Doetinchem. Deze markt wordt georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Om dit te realiseren hebben diverse organisaties hun krachten gebundeld. Een unieke samenwerking tussen 4 zorginstellingen (Elver, Estinea, De Lichtenvoorde en Zozijn), Achterhoek in Beweging, het Graafschap College en Betaald Voetbal De Graafschap. Ook volleybalvereniging Orion werkt mee.

Maar wat is vitaliteit en wat hoort daar allemaal bij? Tijdens de vitaliteitsmarkt kunnen mensen met een verstandelijke beperking zelf zien, beleven én ervaren wat komt kijken bij een gezonde leefstijl, waardoor men zich vitaal gaat of blijft voelen.

Aangepast aanbod
Er vinden deze middag diverse workshops plaats en er is van alles te doen en te zien op het gebied van bewegen, gezonde voeding en ontspanning. Maar ook de technologie wordt niet vergeten. Een kleine greep uit het aanbod: stoelmassage, yoga, aromatherapie, stoeprandje gooien, dansen, racerunner, smoothiebar, vloerprojectie, crdl, fittesten en nog veel meer. Alle workshops, activiteiten en informatie, die tijdens deze vitaliteitsmarkt worden aangeboden, zijn aangepast aan de behoeften van mensen met een verstandelijke beperking.

Officiële opening
De dames van het Peertoftheater leiden de dag in goede banen. Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem opent de Vitaliteitsmarkt om 14.00 uur, samen met Peertof, volleyballers van Orion, bestuurders van de zorginstellingen en natuurlijk met enkele cliënten. Spelers van Betaald Voetbal de Graafschap zijn aanwezig van 14.00 tot 15.00 uur. Wie met één van hen op de foto, moet zorgen er op tijd bij te zijn.

Alle cliënten die bij één van de zorginstellingen (Elver, Estinea, De Lichtenvoorde en Zozijn) wonen zijn van harte welkom. Maar ook mensen met een beperking die thuis wonen, zijn van harte uitgenodigd. De entree is gratis.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten