Wout Blasman weer terug op het vertrouwde sportpark De Munsterman. Foto: John van der Kamp
Wout Blasman weer terug op het vertrouwde sportpark De Munsterman. Foto: John van der Kamp

Voor Blasman telt nu louter zwart-wit

Derby tegen RKZVC op De Munsterman

Door John van der Kamp

SILVOLDE – Afgelopen zondag pikte Silvolde-spits Wout Blasman zijn tweede competitiedoelpunt van het prille seizoen mee in de thuiswedstrijd tegen Unitas uit Gorinchem. Ondanks een goede eerste helft kantelde in de tweede helft de wedstrijd en keek Silvolde tot tweemaal toe tegen een achterstand aan. De thuisclub wist alsnog via een strafschop de 3-3 te scoren. Beide clubs waren dan ook content met de puntendeling. Spcl. Silvolde speelt aankomend weekend wederom thuis, dan wacht op zaterdagavond de derby tegen RKZVC. Voor Wout Blasman telt na het beginsignaal alleen het Zwart-Wit.

"We begonnen tegen Unitas best aardig met een goede spelopvatting. Zij maakten een foutje met een terugspeelbal. Ik pikte de bal op en schoof de bal onder de keeper door binnen. Na rust kregen we al heel snel een goal tegen en in de schermutseling direct daarna kregen twee spelers een rode kaart. Wij kwamen zonder Mike van Aken te staan. Dan is het even chaotisch en dan is het zoeken hoe je het beste kan staan. Uiteindelijk werd het 3-3 en was een punt wel terecht", vond Blasman.

Silvolde verloor de seizoensopening thuis tegen OJC Rosmalen, maar herstelde zich een week later in Wijchen tegen AWC. Na het gelijkspel tegen Unitas heeft de club vier punten en staat met RKZVC in de middenmoot. "Ik heb vorig seizoen natuurlijk een half jaar in Zieuwent gespeeld. Ik ken de jongens dus en de mensen er omheen. Dat is wel bijzonder aan deze wedstrijd. Gezien de afstand is het een derby en ik hoop dat er veel mensen op afkomen. Het zal een leuk potje worden, een mooie affiche", aldus Blasman. "Ik zie het wel als een normale wedstrijd, ondanks dat ik de spelers van RKZVC beter ken dan bij andere tegenstanders. Ik speel voor zwart-wit en we moeten gewoon winnen."
Wout Blasman is in een gespreid bedje teruggekomen. Hij kent de club, de trainer en heeft alweer zes treffers achter zijn naam staan. "Het is lekker hier. Het is een bewuste keuze om hiernaar terug te gaan. Qua speelstijl weten de jongens wat ze van mij kunnen verwachten en andersom. Dat zie je aan alles, het gaat gemakkelijker, net als mijn eerste periode hier. De patronen zijn er nog steeds en daar voel ik me goed bij. Het spel bij Silvolde ligt mij gewoon goed en Dennis, m'n trainer (Van Beukering, JvdK), weet ook precies wat hij aan mij heeft", weet de 22-jarige spits.
Blasman behaalde enkele weken geleden zijn diploma docent Lichamelijke Opvoeding. "Ik sta nu vier dagen voor de klas bij het Hendrik Pierson College, als gymdocent op een middelbare school in Zetten. Dat bevalt me heel goed en is leuk. Op maandag vrij, kan ik mooi herstellen na de wedstrijd. Als ik fit blijf, dan moet het wel heel gek lopen om voor mijn dertigste te gaan stoppen. Ik ben veel te gek op dit spelletje", sluit hij af. De aftrap is zaterdagavond om 19.00 uur.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten