Walking rugby is een van de onderdelen tijdens de Achterhoekse Senioren Spelen. Foto: PR
Walking rugby is een van de onderdelen tijdens de Achterhoekse Senioren Spelen. Foto: PR (Foto: )

Contact op wielen vervoert ouderen naar de seniorenspelen

Elektrisch vervoer haalt ouderen uit isolement

DOETINCHEM - Een nieuw burgerinitiatief rijdt sinds 1 augustus met elektrische wagens in Doetinchem en Wehl. Om minder mobiele ouderen betrokken te laten blijven bij de buurt en in de maatschappij, is de Stichting Contact op Wielen opgericht. Daarmee kan men bijvoorbeeld op dinsdag en woensdag 24 en 25 september naar de eerste editie van de Achterhoeke Senioren Spelen worden vervoerd.

Het vervoer is bedoeld voor ouderen, en mensen met een beperking, die géén enkele andere vervoersmogelijkheid in hun omgeving hebben maar nog wel enigszins zelf mobiel zijn. Bijvoorbeeld zij die met een rollator of een wandelstok lopen. Voor een elektrische rolstoel blijft men aangewezen op het reguliere vervoer.

Men wordt tegen een vrije bijdrage door vrijwilligers met één van de twee wagens vervoerd binnen Wehl en Doetinchem. De aanschaf is gesubsidieerd door het Europees Landbouwfonds voor PlattelandsOntwikkeling en wordt mede-ondersteund door de provincie, gemeente en sponsors. Voor een haal-/brengafspraak belt men rechtstreeks met de chauffeur op de wagen van de eigen woonplaats. In Wehl is dat tel. 06-28803867 en in Doetinchem 06-28811256.
De rit kan gaan naar de markt, dokter, vrienden, Brewinc of de Achterhoeke Senioren Spelen. De reden maakt niet uit, als het maar binnen Wehl of Doetinchem is.

De wagens moeten rijdend gehouden worden en de grootste kostenposten zijn stroom, verzekering, onderhoud en stalling. Om dit te bekostigen wordt gebruikers gevraagd om een vrije gift. Ook kan men Vriend van Contact op Wielen worden om zo voor een vast bedrag altijd zo te kunnen instappen. Misschien een leuk idee als cadeau voor een ouder familielid of bekende.
Voor algemene informatie: mail: info@contactopwielen.nl of tel. 06-18765042 of kijk even op www.contactopwielen.nl.

Programma Spelen
Op het programma van de eerste Achterhoekse Senioren Spelen op Sportpark De Bezelhorst in Doetinchem staan de volgende onderdelen: Jeu de Boules (locatie tennispark de Sprong); Stadswandeling/beeldenroute (start kantine vv Doetinchem); Biljarten (kantine vv Doetinchem); Meerkamp Atletiek 4 tot 6 spelonderdelen (locatie ARGO Atletiek); Walking Rugby (veld Rugby the Wild Rovers); Bowls (locatie Tennispark de Sprong, alleen op de woensdag); Walking Football (onder andere DZC'68 – regioteam - vv Doetinchem, woensdag 13.30 tot 16.00 uur); Gezondheidscheck Kruiswerk (bestuurskamer vv Doetinchem); Schaken (alleen woensdag kantine vv Doetinchem); Bridge (kantine Argo Atletiek); Pitch en Putt (trainingsveld vv Doetinchem); Volleybal (accommodatie vv Doetinchem) Kegelen (accommodatie vv Doetinchem); Beweegmakelaar (onder leiding van Sportservice Doetinchem); Dynamic Tennis (accommodatie vv Doetinchem); Sjoelen (onder voorbehoud); Sport en Spel senioren (onder leiding van DZC'68, dinsdag 13.00 tot 14.00 uur); Line Dansen (woensdagmiddag twee keer: tussen 13.30 en 16.00); Toss Tennis (tennispark de Sprong); Voetgolf (ondom de voetbalvelden); Senioren gym; Tafeltennis (accommodatie vv Doetinchem); Koersbal (onder voorbehoud).

Het gaat om laagdrempelig bewegen, denken, ontmoeten, meedoen en vooral samen zijn, op dinsdag en woensdag 24 en 25 september tussen 11.00 en 16.00 uur. Deelname is gratis. Bij het meedoen aan tenminste vier sporten ontvangt de deelnemers de olympische duim.

Voor meer info: Ger Melissen, gspmelissen@planet.nl of tel. 06-23233501.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten