Wethouder Lambregts met Heleen Groot, na de bekendmaking van de nominatie voor gemeente Doetinchem. Foto: PR
Wethouder Lambregts met Heleen Groot, na de bekendmaking van de nominatie voor gemeente Doetinchem. Foto: PR (Foto: )

Gemeente Doetinchem genomineerd voor Aandeslag-Trofee

DOETINCHEM - Heleen Groot, directeur van het programma 'Aan de slag met de Omgevingswet', maakte woensdag 11 september bekend dat gemeente Doetinchem is genomineerd voor de Aandeslag-Trofee 2019. Deze verkiezing zet organisaties en overheden met inspirerende Omgevingswet-projecten in de spotlights. De bekendmaking van de nominatie vond plaats tijdens de Omgevingswet-bijeenkomst van gemeente Doetinchem in Innovatiecentrum De Steck in Doetinchem. De uitreiking van de trofee is op maandag 18 november.

De Aandeslag-verkiezing is een initiatief van het programma 'Aan de slag met de Omgevingswet', een samenwerkingsverband van gemeenten (VNG), provincies (IPO), waterschappen (UvW) en het Rijk. De Omgevingswet treedt in 2021 in werking. Deze wet vereenvoudigt de regels voor ruimtelijke ontwikkeling en voegt 26 wetten voor ruimtelijke ontwikkeling samen tot één wet.

Ontwerpend Onderzoek Gemeente Doetinchem is genomineerd vanwege de innovatieve manier waarop ze de uitrol van de Omgevingswet aanpakt. Dit doet de gemeente via het zogenoemde 'Ontwerpend Onderzoek': een cyclisch proces waarin de gemeente haar omgevingsvisie en omgevingsplan opstelt.
Het Ontwerpend Onderzoek gebeurt in continue samenspraak met inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties van Doetinchem. Iedereen kan meedenken en -praten over zijn of haar woon- of werkgebied, tijdens één van de vele bijeenkomsten die de gemeente organiseert én online via omgevingswetdoetinchem.nl. De jury roemt gemeente Doetinchem voor de wijze waarop zij inwoners en ondernemers betrekt.

Trots
Wethouder Ingrid Lambregts is trots op de nominatie: "Als gemeente omarmen we de komst van de Omgevingswet. Eenvoudigere regels en een toegankelijkere overheid juichen wij toe. Ik zie deze nominatie als een beloning voor de vele positieve ideeën en initiatieven die er binnen onze gemeente zijn ontplooid. Ik draag deze nominatie dan ook op aan de inwoners, ondernemers en ambtenaren binnen onze gemeente. Want zij zijn uiteindelijk degenen die de Omgevingswet tot een succes maken."

Uit 29 inzendingen selecteerde een jury vijf projecten met de meest innovatieve aanpak in de uitrol van de Omgevingswet. De jury roemt gemeente Doetinchem om hoe zij de samenleving betrekt bij de implementatie van de nieuwe wet.
De feestelijke uitreiking van de Aandeslag-Trofee is op maandag 18 november, tijdens het Praktijkfestival in Amersfoort.

Stemmen kan van 1 oktober tot en met 17 november via aandeslagmetdeomgevingswet.nl.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten