De kersverse kermiskoning Dennis Centen neemt de felicitaties in ontvangst: 'Gewéldig! Foto: Jurgen Siebes
De kersverse kermiskoning Dennis Centen neemt de felicitaties in ontvangst: 'Gewéldig! Foto: Jurgen Siebes (Foto: Jurgen Siebes)

Dennis Centen nieuwe koning van Gaanderen na 'zondagsschot'

GAANDEREN - Dennis Centen is de nieuwe koning van Gaanderen. Afgelopen maandag heeft hij tijdens de 125ste editie van de Gaanderense Kermis de romp en staart eraf geschoten. Hij neemt het koningszilver over van Mark Limbeek.

Na 198 schoten was het Dennis die de vogel erafschoot, dit jaar streden 156 schutters om de koningstitel. Zijn eerste reactie was een schreeuw en daarna: "Gewéldig!" 
Samen met zijn vrouw Esther mag hijnu een jaar de scepter zwaaien over Gaanderen en het dorp vertegenwoordigen tijdens diverse concoursen en andere officiële gelegenheden.

De hals werd er door Mike Beerthuizen al vroeg in de strijd afgeschoten, enige tijd later viel de linkervleugel na een goed schot van Jimmy van Hinthem. De rechtervleugel was het volgende doel voor de schutters. Helaas deze is er niet afgeschoten, want toen Dennis mikte op de rechtervleugel, viel de rest van de vogel ook naar beneden, bijzijn zondagsschot.

Zoals iedere jaar was het dit jaar ook weer een spannende strijd om het koningschap. Bij ieder schot dat werd gelost, leefde het publiek massaal mee. Toen de vogel viel kon het koningspaar Centen de felicitaties in ontvangst nemen.

Het eerst schot werd gelost door burgemeester Mark Boumans, die samen met het voltallige college van B & W aanwezig was bij de openingsceremonie. Voordat de burgemeester daar aan kon beginnen, mocht hij eerst met het college en een afvaardiging van het schuttersgilde een ritje in de botsauto's maken. Dit was naar aanleiding van een uitspraak van vorig jaar, dat hij aangaf dat het lang geleden was dat hij in de botsauto's had gezeten. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd. Guus Schepers regelde het met de exploitant en zo geschiedde.

Koningin
Nancy Stern knuppelde de vogel eraf en mag zich nog een jaar knuppelkoningin van Gaanderen noemen. Gaanderen kent naast een nieuwe koning ook een nieuwe jeugdkoningin. Dit jaar liet Maud Dieker alle jongens achter zich. Zij mag zich jeugdkoningin van Gaanderen noemen. Samen met tientallen andere jongeren streed zij afgelopen zaterdag om de titel.

De Gaanderense kermis werd dit jaar voor de 125ste keer georganiseerd door Schuttersgilde St. Martinus. De kermis wordt dinsdagavond afgesloten met een optreden van Wir Sind Spitze en de Snollebollekes, tijdens deze optredens ging Gaanderen 'Total loss'.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten