Günter Giesen spreekt na het opspelden van de zilveren eremedaille het publiek toe vanaf het podium op het Simonsplein. Foto: Josée Gruwel
Günter Giesen spreekt na het opspelden van de zilveren eremedaille het publiek toe vanaf het podium op het Simonsplein. Foto: Josée Gruwel

Zilveren eremedaille voor Günter Giesen

DOETINCHEM – Bij de opening van het Stadsfeest, vrijdagavond op het podium op het Simonsplein, kreeg mede-organisator van het Stadsfeest Günter Giesen uit handen van locoburgemeester Jorik Huizinga de zilveren eremedaille van de gemeente Doetinchem opgespeld.

Dit jaar voor het laatst en na zeventien jaar heeft hij zich voor het welslagen van het Stadsfeest tomeloos, bevlogen en met passie ingezet, aldus Huizinga. Giesen hield zich onder andere bezig met de voorbereidingen, boekingen, podiumbouw, presentatie, communicatie en pr.
Huizinga: "Je hebt allerlei kwaliteiten, waarbij je gevoel steeds centraal staat. Door jouw inzet heeft het Stadsfeest niet alleen lokaal, maar ook regionaal een zeer grote uitstraling en aantrekkingskracht. Mede door jou is Doetinchem cultureel-muzikaal op de kaart gezet."
Giesen, na het opspelden van de eremedaille: "Het voelt fantastisch goed. Je werkt je bij het Stadsfeest het schompes, maar ik doe het niet alleen, er zijn heel veel vrijwilligers." Giesen is, zoals hij zegt, 'flabbergasted' over het ontvangen van de eremedaille.

Bioritme
Eenmaal achter de schermen wilde Giesen nog wel kwijt dat het Stadsfeest voor hem het jaarlijkse hoogtepunt in het bioritme van de stad is. "Dat zijn de woorden van oud-burgemeester Herman Keizer en daar wil ik me bij aansluiten."

Waarom Giesen stopt met zijn werkzaamheden voor het Stadsfeest wordt, volgens voorzitter Paul Bijkersma, na het Stadsfeest officieel bekendgemaakt.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten