Gruitpoort verder met Slowdates

DOETINCHEM - Na de zomervakantie zijn in Doetinchem ook de Slowdates weer opgestart, als onderdeel van het project Jonge Rotten. Dit is een programma van de Gruitpoort waarbij het contact en de wisselwerking tussen verschillende generaties centraal staan.

Jongeren en ouderen nemen tijdens de Slowdate de tijd om écht met elkaar in gesprek te gaan, soms met de hele groep, soms in tweetallen. Iedere keer is er een ander thema dat onder leiding van de vaste gespreksleider, Jan Menderink (65+), besproken wordt. Tussendoor is er een kleine proeverij van iets dat de andere generatie nog niet eerder proefde. De Slowdates worden georganiseerd op het jongerencentrum van de Gruitpoort. De eerste, over eerste indrukken bij kennismakingen, is inmiddels al geweest. De volgende zijn op de maandagen 9 september, 7 oktober, 14 oktober, 4 november, 11 november en 2 december, van 15 tot 17 uur. Wie zin heeft om mee te praten en te proeven is welkom. Men mag een kleinkind of opa of oma meenemen.
Mensen van verschillende generaties kunnen iets van elkaar opsteken en iets voor elkaar betekenen. De Gruitpoort wil hen graag met elkaar in contact brengen. Juist in een regio als de Achterhoek met zijn vergrijzing en ontgroening is het belangrijk dat verschillende generaties samen een hechte gemeenschap vormen. Je kunnen inleven in de belevingswereld van de ander en over vooroordelen heen kunnen stappen zijn belangrijke ingrediënten om nader tot elkaar te komen. Dit gedachtengoed is het fundament onder het project Jonge Rotten. De Leyden Academy zal onderzoek doen naar de invloed van deze activiteiten op de beeldvorming tussen generaties.
In 2019 zijn er meerdere gemeenschappelijke activiteiten voor jongeren en ouderen. Ze vinden plaats op middelbare scholen en het jongerencentrum, in bejaardenhuizen en bij mensen thuis.
Aanmelden voor de Slowdates kan via een e-mail aan info@gruitpoort.nl. Er is plaats voor ongeveer tien ouderen en tien jongeren. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten