Foto behorende bij de installatie ‘Are jou with me?’  van het kunstenaarduo Tatum Kempers en Rick Kup. Foto: PR
Foto behorende bij de installatie ‘Are jou with me?’ van het kunstenaarduo Tatum Kempers en Rick Kup. Foto: PR (Foto: Tatum Kempers & Rick Kup)

Veelzijdig kunstenaarsduo bij Achterhoeks Kunstcafé

AALTEN - Het Achterhoeks Kunstcafé ontvangt op dinsdagavond 3 september het kunstenaarsduo Rick Kup en Tatum Kempers. Zij komen in de bovenzaal van Café Schiller in Aalten (Prinsenstraat 4) vertellen over hun uiteenlopende werk, dat zeker vernieuwend te noemen is op velerlei gebied in de hedendaagse kunst.

Rick Kup is beeldend kunstenaar en noemt zich muzikant/schilder. Hij woont en werkt in Silvolde en is getrouwd met Tatum. In 1992 studeerde hij af op de AKI in Enschede in de richting gemengde media waaronder schilderen. In 2008 richtte hij zijn eigen schilderschool op. In zijn atelier geeft hij schilderlessen aan een gevarieerde groep leerlingen.
Zijn kunst is multi-interdisciplinair, hij combineert video, teken- en schilderwerk, geluidssculpturen, muziek, beeldhouwwerk, fotografie en performance. Ook maakt hij graag autonome kunst, van nul af beginnen en geheel eigen werk, iets wat doordacht en filosofisch is. Regelmatig schildert hij regelmatig portretten in opdracht in zijn geheel eigen stijl. Als muzikant is Rick al ruim dertig jaar betrokken bij uiteenlopende muzikale projecten.

Fotograaf
Tatum Kempers is een eigentijdse kunstfotograaf. Haar werk is onalledaags en vernieuwend en bestaat voornamelijk uit zelfportretten die ze maakt door middel van verschillende technieken. Zo maakt zij gebruik van lightpainting (schilderen met licht), lange sluitertijden, schilderen en soms gebruikt ze haar iPhone of analoge technieken. Hiermee creëert ze een nieuw beeld dat verder gaat dan een standaard portret. Ze ervaart, test en probeert, geleid door haar gevoelens en emoties en laat het proces evolueren. De toeschouwer zal portretten zien met veel kleur en tevens zwart wit. Foto’s van Tatum zijn gepubliceerd in New Dutch Photography Talent in 2018 van de makers van Gup Magazine. Tatum exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Samen met Rick maakt zij videoclips voor bands en kunstinstallaties bestaande uit video, fotografie, schilderen, animatie en performance.
Rick: "Dit wordt zeker geen doorsnee lezing, dit wordt een avondvullende rit in een achtbaan."
De entree is 3,50 euro en voor donateurs en sponsors 1,50 euro. Reserveren via het contactformulier op de website is aan te bevelen.

www.achterhoekskunstcafe.nl

Meer berichten