Tweede KunstKwadraat in Wehl met foto's en beelden

WEHL - De tweede KunstKwadraat van dit jaar in Wehl wordt gehouden tijdens het Open Monumentenweekend op 14 en 15 september. Het is te beleven in de achtertuin van Galerie Orso d'Oro (Grotestraat 15-19).

Een van de exposanten is Henk Moll die zijn fotowerk de afgelopen jaren heeft geconcentreerd in series met één thema en in algemene thema’s als 'Gelaagdheid' en 'Onwerkelijkheid'. Het meest recente thema betreft 'Huizen met jaarringen': zes houten huizen uit landen rond de Oostzee waaraan duidelijk het verouderingsproces af te lezen valt.
De muziek wordt op zaterdag verzorgd door Birgit Sachtleven en Kirsten van Oort. Zij zijn in het dagelijks leven collega’s aan de Muziekschool Oost-Gelderland en hebben een duo gevormd. Er is ontzettend veel mooie muziek voor dwarsfluit en piano en samenspelen vinden zij beiden naast het lesgeven heel fijn om te doen. Op zondag is er geen muziek. Wel is er tot 19 uur Rondje om de Kerk met live muziek rondom de Martinuskerk.
In de tuin staan verder figuratieve beelden in terracotta van Waldemar Ysebaert. Hij is geïnspireerd door de Griekse beeldhouwkunst, de renaissance, de romantiek en actuele sportfotografie. Centraal in zijn werk staat het menselijk lichaam in actieve en verstilde dramatische poses. Dit jaar werkte hij aan een project rond de Griekse held Achilles waarvan de resultaten tijdens KunstKwadraat te zien zijn. Waldemar woont in Doetinchem, is redacteur van beroep en schrijft onder meer levensverhalen. De verhalen die zich niet lenen voor een tekstuele uitwerking, krijgen gestalte in gebakken grove chamotteklei met een donker of licht patin.
Onder het genot van een kopje koffie, thee of fris met een lekker stukje zelfgebakken taart kunnen de bezoekers ook snuffelen in de uitgebreide collectie klassieke cd’s en lp’s. Ook is er een gevarieerd aanbod van bladmuziek en boeken op het gebied van kunst, religie, muziek en diverse andere onderwerpen. Dit alles is beschikbaar tegen uitzonderlijk gunstige prijzen.
Galerie Orso d'Oro is gevestigd in een voormalige dorpsherberg uit de 17de eeuw. Deze staat in het beschermd dorpsgezicht en is niet van binnen te bezichtigen, maar de bezoeker krijgt een aardige indruk vanuit de tuin en de straatkant. De naastgelegen Workshopstudiowehl geeft verscheidene demonstraties waaronder kopervouwen en glasfusen. Tevens verkoop van sieraden, kaarsen en plantenhangers. Sinds kort is de stichting Hartendekens daar gevestigd. Bezoekers kunnen even meehaken en informatie krijgen over de stichting.

www.workshopstudiowehl.nl
www.hartendekens.nl

Meer berichten