Janna Baerends. Foto: PR
Janna Baerends. Foto: PR (Foto: )

Grote talenten in finale Amphion Open 2019

Regionale artiesten klaar voor eindspurt in 27ste editie talentenjacht

DOETINCHEM - Vijf acts strijden op zaterdag 14 september in Schouwburg Amphion in Doetinchem om de winst in de Amphion Open. Het is de 27ste keer dat deze regionale talentenjacht voor aanstormende artiesten wordt gehouden. De vijf finalisten hebben allemaal een van de drie voorrondes overleefd. Het zijn Fabulous Fif-Teen, Janna Baerends, Marise den Bakker, Percussiegroep Volharding en Thijs Wijman.

Inzet in de Rabobank Zaal van de Doetinchemse schouwburg zijn de persprijs, de vakjuryprijs en/of de publieksprijs. De line-up is gevarieerd, maar één ding hebben de finalisten gemeen: ze willen het allemaal gaan maken in de professionele muziek- en theaterwereld en grijpen de kans die Amphion hen geeft om goed van start te gaan.
Nederlandstalig singer-songwriter Sjors van der Panne is voorzitter van de vakjury, die verder bestaat uit Celine Cairo (pop singer-songwriter) en Maurits Boegman (producer en toetsenist). De persjury bestaat uit journalisten van Indebuurt Doetinchem, Omroep Gelderland, Achterhoek Nieuws en Doetinchems Vizier.

Acts
Fabulous Fif-Teen komt uit Beltrum en brengt popmuziek in een theaterconcert. Een podium gevuld met vijftien zangeressen, een vierkoppige band en héél veel muzikale energie, dat is Fif-teen. De nieuwste show Fabulous Fif-teen is een muzikale act die alles in zich heeft om een mooi muzikaal feestje te bouwen. De jury was het daar helemaal mee eens en gaf deze groep het liefst een golden ticket rechtstreeks naar de finale.
Janna Baerends is een singer-songwriter. De jury was echt onder de indruk van de Doetinchemse. "Ahhh", was de reactie toen haar laatste zelfgeschreven liedje afgelopen was. De vijftienjarige Janna kan muziek niet meer wegdenken uit haar leven. Ze zingt en begeleidt zichzelf hierbij op gitaar, piano of ukelele.
Marise den Bakker, een Nederlandstalige singer-songwriter, komt uit Baak. Raken, laten voelen en weer lachen, dat is wat de 17-jarige Marise met haar publiek doet. Ze schrijft haar teksten in het Nederlands en begeleidt zichzelf op piano en gitaar. Ze schrijft over herkenbare onderwerpen uit het dagelijks leven. Als tip gaf de jury haar mee om een richting te kiezen. Wil Marise hilariteit opwekken, of echt die gevoelige snaar raken?
Percussiegroep Volharding brengt percussie-entertainment en is afkomstig uit het Montferlandse Beek. "Het entertainmentgehalte is ontzettend hoog. Het is een groot plezier om naar deze groep te kijken", was de reactie op het optreden. De slagwerkgroep kan met allerlei voorwerpen muziek maken. Wel mogen ze van de jury nog meer werken aan de presentatie. Denk bijvoorbeeld aan special effects.
Thijs Wijman komt uit Arnhem en brengt cabaret. Grappen, goede stem, gitaar en zelfspot: dat omschrijft zijn optreden. De jury was het meest verrast door zijn zelfgeschreven nummers, die de luisteraar echt raken. Volgens de jury moet hij echter oppassen dat zijn grappen niet te plat en te makkelijk zijn.
Amphion Open begint om 20 uur en de entreeprijs is 17,50 euro inclusief een consumptie. Kaarten zijn te boeken via de website.

www.amphion.nl

Meer berichten