Historie De Graafschap nog tot en met 25 augustus in het Stadsmuseum te zien. Foto: PR
Historie De Graafschap nog tot en met 25 augustus in het Stadsmuseum te zien. Foto: PR

Superboeren 65 jaar De Graafschap

DOETINCHEM - In het Stadsmuseum Doetinchem is tot en met zondag 25 augustus nog de unieke tentoonstelling ' Superboeren 65 jaar De Graafschap' te zien.

Het Stadsmuseum
Werknemers van Stadsmuseum Doetinchem zullen het verhaal van de geschiedenis van Doetinchem gaan vertellen. Deze zijn aangevuld met wissel tentoonstellingen. Met deze tentoonstelling maakt het museum de cultuurhistorische verbinding met sport. De Graafschap is in de afgelopen 65 jaar van grote betekenis geweest voor de ontwikkeling en de identiteit van de stad. De maatschappelijke verankering van sport, in dit geval voetbal, met de stad Doetinchem is terug te zien en horen in de tentoonstelling.

65 jaar De Graafschap
De tentoonstelling is opgebouwd uit vier thema's. (Anti) Helden, Vreugde, Verdriet en DNA. Elk thema is historisch uitgewerkt middels beeld en geluidsmateriaal. Interviews, filmpjes, zang en teksten zijn per thema tentoongesteld. Een brede selectie van 65 jaar archiefmateriaal zorgt voor een unieke tentoonstelling over de historie van de club. Interactief, virtual reality net als old skool voetbal, kan worden beleefd en gespeeld. Ook is er ruimte voor eigen inbreng.

Kindervakantiespeurtocht
Tijdens deze zomervakantie is er voor de kinderen een speurtocht met kans op het winnen van een nieuw Graafschap shirt.

Openingstijden Stadsmuseum: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 4,75 euro per persoon (vanaf 13 jaar). Kinderen tot en met 12 jaar en bezoekers met de museumjaarkaart hebben gratis entree.Het Stadsmuseum is gevestigd aan de Burgemeester van Nispenstraat 2, tel 0314-335557.


www.stadsmuseumdoetinchem.nl

Meer berichten