De films Free Solo, Green Book en Bohemian Rhapsody draaien dit jaar tijdens het Buitenfilm Festival. Foto: Jessica de Lepper
De films Free Solo, Green Book en Bohemian Rhapsody draaien dit jaar tijdens het Buitenfilm Festival. Foto: Jessica de Lepper

Buitenfilm Festival 2019

DOETINCHEM - Op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 augustus worden er buitenfilms gedraaid in Doetinchem. Voor de zeventiende keer hebben de vrijwilligers van het Gruitpoort filmhuis het gratis Buitenfilm Festival georganiseerd. Een tuinstoel, een glas rosé en de sterrenhemel: een film buiten kijken is een bijzondere ervaring. Met maar liefst tien Oscars bestaat het programma uit louter top films.


Op woensdag 21 augustus om 21.30 uur zal de film Free Solo gaan draaien. Het zal plaats vinden in het Amphionpark. Het is een Oscar winnaar van de beste documentaire. Free Solo, letterlijk een adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer met één droom. Het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, El Capitan, met blote handen, zonder touw.


Op donderdag 22 augustus om 21.20 uur zal de film Green Book draaien. Dit zal plaatvinden aan de IJsselkade: Friûl Lido. De film is winnaar van drie Oscars, waaronder de beste film. Het is een inspirerend, hartverwarmend en een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali).

Op vrijdag 23 augustus om 21.30 uur zal Bohemian Rhapsody draaien in Hotel Villa Ruimzicht. Deze film heeft maar liefst vier Oscars gewonnen. Het is een ode aan Queen met hun muziek en uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

De buitenfilms van de Gruitpoort zijn een traditie geworden. Men hoeft alleen een stoel mee te nemen, de rest wordt geregeld. Bij te slecht weer worden de films binnen vertoond. De toegang is gratis dankzij de bijdragen van: Villa Ruimzicht, IJsselkade, Friûl Lido, Gemeente Doetinchem, Cohen Machineverhuur, Lekker. Doetinchem en Cultuurzomer Achterhoek.

Meer berichten