De Nationale Nachtvlindernacht 2019 in De Zumpe

DOETINCHEM - Tijdens de late nacht van vrijdag 30 augustus is er de mogelijkheid om nachtvlinders te bekijken. Dit kan samen met Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling regio Doetinchem in de Zumpe. Om de vlinders te lokken wordt er aan de Vossenstraat 147 met stroop gesmeerd en wordt er een wit doek met een lamp opgehangen.

Enkele leden van deze natuurvereniging doen mee aan de nationale telling van nachtvlinders. Wie wil komen kijken of meedoen kan een camera, een loep, een vergrootglas of een zaklamp meebrengen. Wellicht is het handig ook een doorzichtig potje te hebben om een beestje beter te zien en daarna vrij te laten. Met een nachtvlinderkaart kunnen de meeste grote exemplaren op naam worden gebracht (www.nachtvlindernacht.nl). Verder is er koffie, thee en fris verkrijgbaar. In de tent is een doorlopende diavoorstelling over vlinders en De Zumpe. Denk aan warme kleding voor als de nacht afkoelt.

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door De Vlinderstichting in samenwerking met Werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland. Het doel is om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid in het hele land gegevens van nachtvlinders te verzamelen. Deelname is gratis. Info en opgave bij www.knnv.nl/doetinchem, E.Korndewal, voorzitter@doetinchem.knnv.nl, 06-30986621

Meer berichten