Finn Jansen, tweede staand van links en Jisse Mekkes, knielend tweede van rechts. Foto: John van der Kamp
Finn Jansen, tweede staand van links en Jisse Mekkes, knielend tweede van rechts. Foto: John van der Kamp (Foto: )

Finn en Jisse vijf dagen Oranje-prof

Door John van der Kamp

DOETINCHEM - Een weekje lang trainen en slapen als een echte profvoetballer op de KNVB Campus in Zeist. Wie wil dat nou niet? Net zoals Oranje trainden Finn Jansen en Jisse Mekkes, spelers van VIOD JO9-1, deze zomer liefst vijf dagen lang onder professionele begeleiding.

Bepakt met tassen, met een VIOD en De Graafschap rugzak, reisden Finn en Jisse in de vroege ochtend af naar Zeist. Op naar de gloednieuwe accommodatie, met een eigen voetbalveld. Er was een leuk en leerzaam programma samengesteld voor de jonge voetballertjes en een animatieteam zorgde in de avonden voor leuke ontspanning.
Finn en Jisse waren twee van de 96 voetballertjes, die in die week welkom werden geheten in het trainingscentrum van de KNVB. De omgeving was best spannend, want hier vertoeven ook de profs van Oranje en alles ademt voetbal uit. Op de eerste dag stond meteen na aankomst een ochtendtraining op het programma en Finn en Jisse konden na de warming-up gelijk aan de bak met 1 tegen 1 en 3 tegen 3. Hierna stond er een uitgebreid lunchbuffet klaar dat er inging als koek.
Patrick Lodewijks, keeperstrainer van Oranje en Everton, was ook aanwezig bij de trainingen en gaf bruikbare tips. Na afloop was er uiteraard tijd voor een groepsfoto en Finn en Jisse konden een handtekening scoren. De jonge VIOD-toppers hebben een geweldige en leuke ervaring opgedaan en enorm genoten.

Meer berichten