Ilse De Lange vond Huntenpop prima-de-luxe. Foto: Henk van Raaij
Ilse De Lange vond Huntenpop prima-de-luxe. Foto: Henk van Raaij

Spetterend vuurwerk ondanks kletsnatte opening Huntenpop

ULFT - Huntenpop vierde feest, het was voor de dertigste keer dat het muziekfestival werd gehouden. Op het Dru Park in Ulft waren nationale en internationale topacts te bewonderen in een sfeervolle ambiance.

Huntenpop betekent vanaf de vrijdagavond een (jaarlijks) weerzien met oude bekenden, met een muzikaal programma waarop van jong tot oud, bijna iedereen iets van zijn of haar gading kan vinden. Dit jaar waren de vrijdagacts tributes van bands als Kiss, The Foo Fighters, Bon Jovi en John Fogerty's Creedence Clearwater Revival. De afsluiter op het hoofdpodium op de vrijdagavond was het spektakel van coverband The Dirty Daddies.

De jeugd danste ondertussen op de beats van DJ's als Jari, de lokale troef en La Fuente, in de Festivaart-tent. En bovenal was het weer een gemoedelijk samenzijn onder de rook van de voormalige DRU-fabrieken. En dat zag er na de opening op vrijdag, eind van de middag, niet naar uit. Na maanden van droogte gingen de hemelsluizen open en al soppend op de weidegrond bereikten de leden van de Huntenkring businessclub de vip-zone. Weerboer Gerrit Vossers werd gevraagd verantwoording af te leggen voor de kletsnatte start van het festival. Terwijl het juist een extra groot feest moest worden met de dertigste editie en het 25-jarig bestaan van de Huntenkring. Vossers kon geen garantie afgeven maar zag ook tot zijn eigen opluchting dat het na twee uur toch droog werd (en bleef) en dat het festivalterrein alsnog vol stroomde met publiek. Dat genoot van de dance en covers en kwam goed in de stemming voor dag twee van Huntenpop.

De zaterdag was er een vol hoogtepunten. Danny Vera etaleerde zijn klasse op het hoofdpodium en ook Ilse DeLange speelde het veld voor zich plat. De grootste naam op het affiche van deze jubeleditie was die van Level 42. De band liet zien nog steeds van hoog niveau te zijn en met name in het laatste gedeelte van de set pakte de band onder leiding van de frontmannen bassist Mark King en toetsenist Mike Lindup, de toeschouwers helemaal in.

De plek op het hoofdpodium werd ingenomen door Kraantje Pappie dat ook een geweldige show opleverde. Vuurwerk op het podium werd gevolgd door een groots vuurwerk ter ere van het dertigjarig bestaan van het festival. De bezoekers hadden daarna onder meer nog het optreden van Navarone tegoed. Acts als Andy Frasco, Rondé, Heideroosjes en natuurlijk Snollebollekes waren verantwoordelijk voor highlights die de aanwezigen nog lang zullen heugen.


Foto: Henk van Raaij

Meer berichten