Een vrijwilliger verwijdert onkruid met een staalborstel
Een vrijwilliger verwijdert onkruid met een staalborstel (Foto: Present Doetinchem)

Vrijwilligers helpen alleenstaande moeders met tuin

DOETINCHEM - Twee alleenstaande moeders in Doetinchem hebben dankzij de inzet van een aantal vrijwilligers van de Stichting Present een flinke opsteker gekregen. Hun tuinen zijn vorige maand ingrijpend en vakkundig opgeknapt. Buurtcoaches hadden om hulp gevraagd.

Een van de vrouwen is gevlucht uit Syrië en woont met haar twee tieners nu een paar jaar in Doetinchem. Zij kreeg echter borstkanker en zit nu met een flinke taalbarrière in de mallemolen van het ziekenhuis. Dat zijn situaties waar Present een helpende hand biedt. Door allerlei behandelingen tegen de ziekte heeft de moeder langdurige beperkingen en de kinderen hebben veel zorgen gehad. Hierdoor hadden ze geen tijd voor de tuin en was deze overwoekerd door onkruid. Moeder en kinderen wisten niet meer waar ze moesten beginnen. De groep heeft de hele tuin gesnoeid en onkruidvrij gemaakt, zodat er in het najaar gras kan worden gezaaid. De kinderen kunnen hun moeder dan ondersteunen met het regelmatig maaien van het gras.
Bij de andere moeder met twee kleine kinderen was sprake van overbelasting en onvoldoende netwerk. Hier werd eveneens onkruid weggehaald, gesnoeid en een schutting geplaatst. De schuttingdelen werden door een buurman gegeven. Tussendoor werden beide groepen door de vrouwen getrakteerd op iets lekkers en drinken.
Present Doetinchem zoekt nog steeds mensen die anderen willen helpen en ontmoeten. Zij kunnen zich wenden tot Josefien Nahuis van Present Doetinchem, josefiennahuis@presentdoetinchem.nl of voor meer informatie kijken op de website.

www.presentdoetinchem.nl.

Meer berichten