Yentl Flavour treedt op in de Driekoningenkapel. Foto: PR
Yentl Flavour treedt op in de Driekoningenkapel. Foto: PR (Foto: Picasa)

Yentl Flavour in Driekoningenkapel

DOETINCHEM - Het trio Yentl Flavour geeft op vrijdag 16 augustus een zomeravondconcert in de Doetinchemse Driekoningenkapel.

Yentl Flavour komt uit Zutphen en trad de afgelopen jaren in heel het land op. De groep was al eens te gast bij Catharina Cultureel en bleek te verrassen. Het programma in de Catharinakapel laat een breed scala zien van Jiddische liederen, klezmer, folk/Ierse instrumentals en klassieke titels. Ook steeds meer eigen werk, in de vorm van liederen en instrumentals, maakt deel uit van een inmiddels breed en gevarieerd repertoire. Poëtische liederen worden afgewisseld met up-tempo instrumentals en af en toe klinkt een aangrijpende tekst zoals Mikis Theodorakis' Song of songs of het gebed Elli,Eli van Hannah Scenes, de Hongaarse verzetsstrijdster die in de jaren '40-'45 vanuit Palestina terugkeerde naar Hongarije wat haar noodlottig werd. Dit betekent overigens allerminst dat Yentl Flavour een zwaar programma voorzet.
In een ongedwongen presentatie neemt Yentl Flavour, bestaande uit zangeres Anna Maria Roos, gitarist Allert van der Heijden en violiste Cornelie Wannee, het publiek mee naar de zo verschillende sferen en emoties die in de klanken en teksten voorbijkomen. Afwisselend is ook de combinatie van instrumenten. Naast verschillende gitaren is er soms ook de ongebruikelijke combinatie van zang met alleen vioolbegeleiding of klinkt er een mandoline, banjo of trommel.
Het zomeravondconcert begint om 20.00 uur, duurt tot ongeveer 21.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. De Driekoningenkapel is aan de Gasthuissteeg achter hotel De Graafschap.

Meer berichten