Stadhuis. Foto: Burry van den Brink
Stadhuis. Foto: Burry van den Brink (Foto: Burry van den Brink)

Vanaf oktober alle producten gemeentewinkel 100 procent op afspraak

DOETINCHEM - Vanaf 1 oktober werkt de gemeentewinkel volledig op afspraak. Inwoners kunnen via de website 24/7 een afspraak inplannen of tijdens kantooruren bellen met 0314 – 377 377 voor het aanvragen van verschillende documenten zoals reisdocumenten, rijbewijs of uittreksels. Het binnenlopen in de ochtenden - zonder afspraak - komt hiermee te vervallen.

Vanaf oktober wordt er dus honderd procent op afspraak gewerkt voor alle producten van de gemeentewinkel. Het gaat dan om bijvoorbeeld het aanvragen van een reisdocument, rijbewijs, of uittreksel. Een afspraak maken is zo gedaan via de website van de gemeente of telefonisch via 0314-377 377. Documenten ophalen kan wel zonder afspraak.

Wethouder Huizinga: "Een afspraak maken is snel gedaan via onze website. Inwoners die digitaal niet vaardig zijn, mogen natuurlijk ook altijd bellen voor een afspraak. Een afspraak maken is wel een extra handeling. Maar het voordeel is dat iemand direct geholpen wordt, door de juiste medewerker op het goede moment. En inwoners hebben ook op donderdagavond de kans om op afspraak te komen."
Om de overgang naar honderd procent op afspraak soepel te laten verlopen is een overbruggingsperiode ingebouwd tot januari 2020. Bij spoed of maatwerk wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden.

Bereikbaarheid vrijdagmiddag
De telefonische bereikbaarheid van de gemeentewinkel wordt vanaf oktober ook aangepast. Op vrijdagmiddag is de gemeentewinkel niet meer bereikbaar. Die middag is het een stuk rustiger dan andere dagen en inhoudelijke vragen kunnen vaak maar beperkt worden beantwoord. Wel kunnen inwoners via de digitale kanalen altijd vragen stellen en kan op de website 'actuele' informatie worden gevonden.
Openingstijden
De openingstijden gemeentewinkel van de gemeentewinkel zijn op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur. Op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur.
 

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten