Devin Zweekhorst in het shirt van Etten. Bron: Westendorp
Devin Zweekhorst in het shirt van Etten. Bron: Westendorp

Het elftal van ... Devin Zweekhorst

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Door Roel Tomassen

Naam: Devin Zweekhorst
Woonplaats: Etten
Geboortedatum: 1 augustus 2000

1. Club en positie
Op een jaartje in de jeugd bij SDOUC na heb ik altijd bij Etten gespeeld. Ik ging naar Ulft om te kijken of ik een niveautje hoger aankon. Omdat het team waarin ik speelde uit elkaar viel, keerde ik terug naar Etten. Als A-junior werd ik direct bij het eerste gehaald. Bij mijn debuut was ik net een week zestien jaar. Afgelopen seizoen was mijn derde jaar als aanvaller in Etten 1. Het liefst speel ik op de linkerflank om dan naar binnen te dribbelen, zoals Arjen Robben vanaf de andere kant deed. Achter de spits kan ik ook uit de voeten.

2. Familie
Ik woon thuis bij mijn vader Eugenè en moeder Nancy. Ik heb een broer Kay en nog geen vriendin. Ik ben nog jong en vermaak mij prima als vrijgezel.

3. Beroep
Op het Anton Tijdink in Terborg volg ik de monteursopleiding Mechatronica. Dat komt neer op aansluitingen maken. Met mijn handen werken doe ik graag. Na mijn vakantie ga ik een tweejarige BBL-opleiding doen bij Sibotech in Ulft. Mijn werk is dan heel divers, van de tekenkamer tot in de werkplaats. Een mooie periode om uit te zoeken wat ik echt wil.

4. Muziek
Zelf luister ik meestal naar muziek uit de Top 40. Ons team is van de Nederlandse meezingers. Springen van Kafke was afgelopen seizoen favoriet. Het was zo'n beetje ons kampioenslied.

5. Hoogte- en dieptepunt
In mijn bescheiden carrière is ons recente kampioenschap natuurlijk hét hoogtepunt. Maar één keertje verliezen en drie gelijke spelen is knap, ook al was het als vijfdeklasser. Het kampioensduel bij Bredevoort-uit wonnen we met 0-4 en dat was misschien wel onze beste wedstrijd. Persoonlijk draaide ik ook een lekker seizoen. Ik scoorde tien keer en was met mijn standaardsituaties regelmatig aangever. Dieptepunt voor Etten was de degradatie uit de vierde klasse in het seizoen dat ik terugkeerde. Zelf vond ik het vooral mooi om in het eerste te spelen, maar voor de club was het een minder seizoen.

6. Beste speler
Cliché, ik weet het, maar Lionel Messi is de beste speler. Hij voetbalt in totale vrijheid. In het amateurvoetbal heb ik bewondering voor Lars van Aken. Hij is heel betrokken bij jonge gozers. Het is fijn om zo'n gast in je team te hebben. Lars toont er echt passie voor. Dat terwijl in het amateurvoetbal sommigen de gezelligheid op zaterdagavond belangrijker vinden.

7. Televisie
Als ik kijk, dan is het meestal naar een voetbalwedstrijd. Voor films en series heb ik het geduld niet. Ik raak te snel afgeleid.

8. Social media
Op Facebook en Instagram plaats ik soms een foto, bijvoorbeeld voetbalgerelateerd. Verder kijk ik vooral nieuwsgierig om mij heen op die kanalen. Ik ben benieuwd wat anderen leuk vinden en delen.

9. Angst
Op hoogtes heb ik het niet zo. Op het randje staan, dat gaat. Maar liever spring ik niet uit het vliegtuig. Dat soort capriolen doe ik alleen als het echt moet.

10. Vakantie
Voor mij draait het om vakanties met vrienden. Vorig jaar zijn we naar Spanje geweest. In Lloret de Mar hebben we genoten van zon, strand en feesten.

11. Ambitie
Ons handhaven in de vierde klasse, dat wil ik. We hebben een jonge groep waar nog genoeg groei in zit. Als we een aantal seizoenen bij elkaar blijven, zit er wellicht meer in. Kijk naar Zeddam/Sint Joris, dat zelfs is gepromoveerd. De vierdeklassers ontlopen elkaar niet veel. Ik heb zin in wedstrijden tegen Ulftse Boys, Terborg en GWVV.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten