Luuk Lenders. Foto: Leo Lenders
Luuk Lenders. Foto: Leo Lenders (Foto: leo lenders)

Luuk Lenders bespeelt van alles in Driekoningenkapel

DOETINCHEM - Op vrijdagavond 19 juli a.s. geeft Luuk Lenders een zomeravondconcert in de Driekoningenkapel. Deze muzikale duizendpoot en instrumentenverzamelaar staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met bijzondere instrumenten. Met een indrukwekkende partij fluiten uit alle windstreken, een schitterende Italiaanse accordeon, een handvol zelfgemaakte percussie-instrumenten en een paar swingende badeendjes schudt Luuk het ene na het andere muziekstuk uit zijn mouw.

Lenders' optredens zijn kleurrijk en avontuurlijk, ontroerend en grappig en toveren bij zijn toehoorders onwillekeurig een glimlach op het gezicht. Zijn schatkist aan betoverende melodieën en luchtige humor bevat onder meer muziek uit de Keltische en Slavische tradities, in combinatie met avontuurlijke improvisaties, eigen composities en acts. Luuk vind het bijzonder leuk om concerten te geven in kapelletjes. De vaak zeer mooie akoestiek laat zijn instrumenten prachtig uit de verf komen en de entourage van een kapel is altijd weer een uniek wereldje op zichzelf. Bovendien is een kapel vaak een ideale plek voor interactie met het publiek, vindt hij.
Na afloop van dit bijzondere concert in de Doetinchemse kapel is er ruimte om vragen te stellen, zijn bijzondere instrumenten te bekijken en Luuks nieuwe cd 'Bosduif' te kopen.
Het zomeravondconcert begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. De Driekoningenkapel is aan de Gasthuissteeg achter hotel De Graafschap.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten