Een leerling van het ISK begeleidt twee basisschoolleerlingen op een Shetlandpony. Foto: Giovanni Tunzi
Een leerling van het ISK begeleidt twee basisschoolleerlingen op een Shetlandpony. Foto: Giovanni Tunzi

Leerlingen ISK en Zone sluiten Meet&Connect Junior af

DOETINCHEM - Zo’n 27 leerlingen van het Zone College en de ISK (Internationale Schakelklas) van het Graafschap College hebben eind juni het traject Meet&Connect Junior van Present Doetinchem afgesloten. De groep organiseerde samen met Present een leuke ochtend voor bewoners van woon-zorgcentra Croonemate en Waterrijk. Samen met de ouderen deden de jongeren diverse activiteiten, waaronder het knuffelen met dieren van kinderboerderij Kokiezier. Ook hadden enkele leerlingen van het Zone College eigen dieren meegenomen waaronder een Shetlandpony, een paard, honden en een geit. Om het plezier nog meer te vergroten sloot een klas basisschoolleerlingen aan. Hoewel geen nieuwe vriendschappen zijn ontstaan tussen de jongeren, is er wel meer begrip voor elkaar gekomen. “Misschien gaan we nog wel een keer met elkaar voetballen”, laten de jongeren weten.

Present wil met Meet&Connect Junior Nederlandse jongeren en jongeren die uit hun land zijn gevlucht met elkaar verbinden en er zo voor zorgen dat ze meer begrip voor elkaar krijgen.
Dat is in dit project gelukt. De jongeren zijn in de afgelopen maanden meerdere keren met elkaar opgetrokken. Ze leerden elkaar eerst beter kennen tijdens twee bijeenkomsten. Daar deden ze verschillende dingen: ze moesten zichzelf en een stukje van hun persoonlijke leven aan elkaar presenteren, het spel ‘Over de streep’ spelen en samen eten. Daarna hebben ze in april diverse praktische klussen in huis en tuin bij kwetsbare Doetinchemmers gedaan. Vervolgens als afsluiting het sociale project met ouderen.

In de evaluaties van de jongeren komt naar voren dat ze andere leerlingen aanraden om ook mee te doen met een Meet&Connect Junior traject. Vooral omdat het een leerzame en erg gezellige periode was. “Ik dacht dat mensen uit andere culturen heel anders zijn, maar het verschil is eigenlijk helemaal niet zo groot”, vat een van de leerlingen van het Zone College samen.

Wil je meer weten over Meet&Connect Junior, neem dan contact op met Lobke Mateman, lobkemateman@presentdoetinchem.nl. Op de site van Present, www.presentdoetinchem.nl vind je meer informatie over Meet&Connect en andere projecten van Present.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten