Wethouder Ingrid Lambregts en Ruud Gardenbroek (namens NKC) hebben de camperplekken geopend. Foto: Bert Vinkenborg
Wethouder Ingrid Lambregts en Ruud Gardenbroek (namens NKC) hebben de camperplekken geopend. Foto: Bert Vinkenborg (Foto: )

Zes camperplaatsen op Varkensweide

DOETINCHEM - Op vrijdag 5 juli werden zes camperplaatsen op de Varkensweide in gebruik genomen. Deze camperplaatsen maken het voor camperliefhebbers mogelijk om, dichtbij het centrum van Doetinchem en met de Oude IJssel vlak voor de deur, de nacht door te brengen.

Door Bert Vinkenborg

De opening werd om 16.00 uur verricht door wethouder Ingrid Lambregts samen met Ruud Gardenbroek (namens de Nederlandse Kampeerauto Club NKC). Vanaf zaterdag 6 juli kunnen camperliefhebbers overnachten op één van de vier grote of twee kleine overnachtingsplekken. De grote bieden plek voor campers tot een lengte van 9 meter.
De camperplaatsen liggen dichtbij het stadscentrum en de rivier en zijn voorzien van water, elektriciteit (tegen betaling via een app) en gratis Wifi. Overnachten kan voor het reguliere parkeertarief van vier euro per dag. Een bijzondere service is dat tegen een geringe vergoeding de kampeerders gebruik kunnen maken van de sanitaire voorzieningen van Watersportcentrum De Ank. Daarnaast is het openbaar toilet op De Bleek in de buurt. De maximale verblijfsduur is 72 uur.

De stichtingskosten van deze zes camperplaatsen met alle daaraan verbonden infrastructuur bedraagt minder dan 10.000 euro per stuk. Als het gebruik daar aanleiding toe geeft, dan bestaat de mogelijkheid om in dezelfde hoek van de Varkensweide nog enkele plaatsen te creëren.

Ruud Gardenbroek, sinds een week ex-voorzitter van de NKC, vertegenwoordigt de 53.000 leden van zijn organisatie. Dit aantal stijgt met meer dan tien procent per jaar en hij voorziet dat de NKC binnen afzienbare tijd de grootste club op dit gebied in Nederland zal zijn. In Nederland zijn op dit moment circa 110.000 kampeerauto's bij particulieren in gebruik, in heel Europa zijn dat er 2.000.000. Buiten de twee topmaanden juli en augustus zijn er nu al meer campers in Europa onderweg dan caravans.

Leden van de NKC kunnen via een app kijken waar camperplaatsen beschikbaar zijn, wat ze kosten en aan welke voorwaarden ze voldoen. Na gebruik kan men een beoordeling achterlaten op de NKC-site. Vooraf reserveren gaat niet.

De plannen voor de camperplaatsen komen voort uit het StadsLAB-project Oude IJssel. Het doel daarvan is om de Oude IJssel meer bij de binnenstad te betrekken. Het StadsLAB is dé plek waar ideeën over de toekomst van de binnenstad van Doetinchem tot bloei komen. Inwoners, ondernemers en ambtenaren slaan de handen ineen en werken in meerdere projectgroepen samen om ideeën en initiatieven te bedenken, ontwikkelen en realiseren. Meer informatie over het StadsLAB en de projecten is te vinden op www.stadslabdoetinchem.nl.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten